7 проблема, които ви е подарила еволюцията

27.01.2016, 12:30

Неловкият момент, в който разбираме, че сме прецакани

   
 
7 проблема, които ви е подарила еволюцията

Ако някога сте се замисляли защо въпреки уникалността на човешкото тяло, то остава до голяма степен несъвършено, знайте, че отговорът се крие в еволюцията на човека. За еволюцията, разбира се, може да се говори и спори с часове, особено с хората, които не вярват в нея.

Ние не сме в състояние и не искаме да спорим и да оборваме теории, но ще ви покажем най-слабите неща в човешкото тяло, които умните глави отдават на еволюцията.

Преди да започнем набързо ще ви обясним какво означава еволюция според речника:

Еволюция (от латинската дума evolutio, "разгръщане", "разкриване") е научен термин, с който най-общо се означава процес на растеж, промяна или развитие. Преди втората половина на 19 век употребата на термина се е ограничавала до целенасочения, предварително начертан процес на ембрионалното развитие на организмите.

1. Мъдреци

1636630

Тези коварни зъбки нямат нищо общо с интелектуалните способности на човека, но не ви и вършат работа. Предназначението на мъдреците днес е да ви пращат на зъболекар и да ви вгорчават живота. В миналото не е било така.

Днес се храним с мека храна и зъбите не се износват, но в миналото прародителите ни са се хранили главно с корени и твърди зърна - зъбите са се износвали и затъпявали. Мъдреците са израствали точно в този сакрален момент, в който другите зъби вече не ставали за дъвчене.

2. Неспособността за биосинтез на витамин С

По някаква причина еволюцията ни е създала така, че не можем да произвеждаме този така важен витамин и трябва да си го набавяме. Важен е, защото на първо място той подобрява дейността на белите кръвни телца, които от своя страна имат функцията да откриват, разрушават и изяждат вирусите, бактериите и раковите клетки.

В миналото именно липсата на витамин С е била причината за така разпространената болест скорбут. Ескимосите са пили кръвта на елените, защото тя е била богата на този витамин.

3. Слаб гръбнак

1636631

Когато сме започнали да ходим на два крака, това също ни е донесло не малко главоболия. Учените смятат, че прекалено бързо сме започнали да ходим изправени и гръбнакът е нямал време да се развие достатъчно.

4. Слаби крака

Същата работа, както при гръбнака. Тук обаче според учените проблемът е, че имаме останали 26 подвижни костици. Оттам идват изкълчените глезени, дюстабанството и проблемите с ахилесовото сухожилие.

5. Зъбите не израстват

Не сте ли се замисляли - почти всичко в организма е в състояние да регенерира, но нови зъби не растат. Според учените проблемът идва с това, че природата ни е създала с малък срок на годност. Иначе казано предопределено ни е да живеем малко.

6. Зърната при мъжа

1636633

Зърната се сформират още в момента на зародиша, просто природата още не е решила дали ще бъде мъжко или женско. Оттам и теориите на жените, че първо се е появила жената, ама с вас знаем, че това са глупости. Зърната не носят никаква полза на мъжа, но не му и пречат.

7. Разпознаване на феромонните

Един от тези случаи когато еволюцията прецаква човека. Значи повечето животни могат да надушат разгонена женска от 3 километра, а вие не можете да се оправите даже с постоянната си приятелка. Работата е там, че с развитието на мозъка човек е изгубил рецепторите за силно обоняние.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ