5 ужасяващи градски легенди

31.05.2018, 16:00

От къде им хрумват на хората тези неща?!

   
 
5 ужасяващи градски легенди

Ханако-Сан, Япония

Историята е за малко момиченце от началното училище, което се самоубива след продълъжителен тормоз от страна на съучениците й. Ако искате да повикате Ханако-Сан, просто е нужно да отидете в тоалетната на училището и да я призовете три пъти с думите "нека играем, Ханако-Сан". Обикновено помещението става тихо и чувате "hai", което означава "да". Принципно, Ханако-Сан ще завлече човека, който я е повикал, и ще го убие. Но може и просто да отвори леко вратата на тоалетната, за да се покаже. 

Image result for hanako-san gif

Банши, Ирландия

Банши е женски призрак, който крещи вледеняващо, символизирайки по този начин, че член на семейството ви или близък до вас ще си отиде.

Image result for Banshee gif

Катраненият човек, Малайзия

Orang Minyak или "Катраненият човек"е същество, покрито от главата до петите в черен, суров петрол. Предполага се, че девици, които спят сами през нощта и не покриват телата си, ще бъдат изнасилени от него. Обезпокоителна градска легенда, но преди няколко години е имало случаи на жени, които твърдят, че са били изнасилени от Orang Minyak. 

Плачещата жена, Мексико

В мексиканския фолклор, Плачещата жена е призрак на жена, която е загубила децата си и сега плаче, докато ги търси в реката. Често причинява нещастие на тези, които са в достатъчна близост, за да чуят риданията й. Според някои тя дори краде деца и ги удавя в езорото. 

Image result for La Llorona gif

Soucouyant, Тринидад

Това е същество, което променя формата си. През деня има вид на самотна стара дама, но вечерта се превръща в огнена топка и напада новородени бебета. Призракът се храни с тяхната кръв, за да се поддържа жив. Съществува поверие, че духът може да бъде спрян, когато пред вратата се постави голяма купчина ориз, защото не би влязъл преди да преброи всяко зрънце. 

2064422

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ