5 причини да гледате "Stranger Things" още днес

Летният хит на Netflix вече е завладял всичките ти приятели? Ето защо

   
 
5 причини да гледате "Stranger Things" още днес

За който не е разбрал, "Stranger Things" е новото голямо нещо в света на сериалите през тази година. Творбата на братята Дъфър се превърна в изненадващ хит и заплени малки и големи с чарът на 80-те и препратките към Стивън Кинг. Ако дълго време сте търсили нещо, което да ви върне в детството и носталгично да ви припомни за тогавашните приключения, а "Досиетата Х" вече не ви действа както преди, то това е решението. Ето и още няколко причини: 

1767152

1. Има само 8 епизода.

"Stranger Things" знае точно колко дълъг иска да бъде. Първият сезон има начало, среда и край, а историята е разказана достатъчно ясно (като за мистерия), с достатъчно време за всеки персонаж и без да става провлачена и досадна. 

2. Усещането за мистериозност ни съпътства през цялото време.

Както и подобава, сериалът се опитва да не разкрива на зрителите повече отколото е необходимо. Даже и след финалните надписи на последния епизод, все още няма да имате всички отговори, но ще имате достатъчно за да останете доволни и да очаквате следващия сезон. Шоуто очертава привидно кратка и ясна история, а после показва всички парчета от нея, постоянно давайки достатъчно отговори на зрителя, за да го удовлетвори, но също така и скривайки достатъчно, за да има интрига до края.

3. Носталгията е навсякъде.

До голяма степен заради 80-тарския сетинг, но най-вече заради приликата с работата на Джон Карпентър, Стивън Кинг, Стивън Спилбърг и др. Ако сте фен на изброените, то няма начин шоуто да не ви грабне от самото начало. Братята Дъфър са свършили страхотна работа комбонирайки добре познати (че даже и клиширани) елементи и карайки ги да работят перфектно заедно. Така шоуто преминава от моменти на учудване, към такива на тъга, а после даже може да ви стресне. И всичко това през очите на група страшно симпатични деца, за които всичко това е едно голямо приключение. 

1767150

4. Децата.

Децата със сигурност са най-хубавото нещо в актьорския състав. Не знам дали просто са таланти или батковците режисьори са големи майстори в работата си с тях (може би е някъде по средата), но малките се справят прекрасно. Дори повече от Уинона Райдър, която също прави солидна роля, но постоянните й мелодрами, крясъци и писъци (които са обосновани, но все пак) могат да я направят неприятна на моменти. 

5. Музиката.

Саундтракът на "Stranger Things" е просто превъзходен. Всеки музикален сегмент допринася за атмосферата на съответната сцена. Дали ще трябва да се върнем в 80-те с The Clash или да се хванем за облегалките на стола заради страховита сцена, нещото което звучи отзад винаги правилното. Не случайно целият саундтрак вече е достъпен онлайн, а съвсем скоро ще получи и CD/DVD издание.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 06.09.2016 | 19:12
1 Здравейте. Мога ли да попитам, кой написа този материал?
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ