5 признака, че имате чувство за хумор  2 Виж всички снимки

08.05.2018, 14:00

Повече смях, по-добро здраве

   
 

Ако сте от онзи тип хора, които слагат усмивка по лицата на приятелите и семейството си, то не само те, но и вие сте големи късметлии. Чувството за хумор може да е едно от най-ценните качества, които притежавате. Ето и 5 индикатора, че това е така.

1. Съществува поговорка, че "животът е по-добър, когато се смеем". Мъдростта на вековете е подкрепена и от съвременните изследвания, според които смехът може да повиши настроението и да стопи напрежението и стреса.

2056901

 

2. Хората с добро чувство за хумор практикуват по-оптимално умението да се самоприемат, а последното е ключ към по-добър живот.

2056896

 

3. Представете си само колко креативен трябва да си, когато измислиш някой бърз и забавен отговор, който да накара обкръжението ти да се усмихва искрено. Креативността обаче не е единственият когнитивен плюс на подобен тип хора. Ако попадате под тази категория, най-вероятно имате и по-остра краткотрайна памет.

2056897

 

4. Съществува разлика между добронамерения хумор и язвителните шеги. Често хората с чувство за хумор разбират границите и са способни да си играят с тях в зависимост от контекста.

2056898

 

5. Смехът, казват, е най-доброто лекарство. Това не е съвсем без основания. Кикотенето може да лекува органите, да успокои болките и да стимулира имунната система.

2056895

 

Източник: huffingtonpost.com

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ