5 неполиткоректни цитата на Нобеловия лауреат Джеймс Уотсън, който е открил ДНК

15.01.2019, 11:00

Лишен от всички титли заради расизъм

   
 
5 неполиткоректни цитата на Нобеловия лауреат Джеймс Уотсън, който е открил ДНК

Тези дни жертва на политкоректността, либерастията, толерастия и прочие простотии от последно време стана не кой да е – Джеймс Уотсън. Нобелов лауреат, който открива ДНК – нещо, което към днешен ден е спасило хиляди животи, помага диагностиката на деца с увреждания още в утробата и какво ли още не.

През 2014 година Уотсън решава да продаде Нобеловата си награда, защото е изключен от научните среди поради расиските си коментари и остава без доходи. Редно е да споменем, че това са изказвания на базата на изследванията му (един от най-великите биолози на нашето време), а това, че някой намира очевидно научната гледна точка на един гении за расиска е само признак на болното ни общество.

Между другото това е първата продажба на Нобелова награда от живия ѝ носител. Продадена е за  4,1 милиона долара. След няколко дни руският милиардер Алишер Усманов разкрива, че е купил Нобеловата награда на американския учен, защото е обиден, задето ученият е бил принуден да я продаде. На 17 юни 2015 г., в сградата на Руската АН, милиардерът връща наградата на Уотсън.

Самият факт да се отнемат всички титли на 90-годишен учен открил двойната спирала на ДНК поради изказвания, в които очевидно има научен капацитет само показва в какво грозно явление се е превърнала толерантността.

Ето за какво са отнети и титлите:

Черните имат по-ниско IQ от белите

"Като цяло виждам мрачна преспектива за Африка. Цялата грешка идва от там, че социалната политика се строи така сякаш те имат толкова високо ниво на интелект, както ние – всички изследвания, които съм провел до сега говорят обратното."

(След това изказване е отлъчен от гилдията на учените)

"Не, не съм размислил"

12 години по-късно за интервю пред вестник The Sunday Times е попитан дали е размислил за изказването си. Той отговаря, че няма как да е размислил тъй като тази разлика е генетична и нищо не може да се направи, колкото и да не им се харесва.

(Именно след това изказване го лишиха от титлите)

Не искаш дете гей?

"Съвсем реално е да открием ген, който отговаря за сексуалната ориентация на детето още в утробата. Така, ако майката иска да знае дали сънът и ще стане гей, например, ние ще можем да отговорим на този въпрос. Дали ще има бум на абортите? Може би."

Дебели = неамбициозни

"Когато си работодател и правиш интевю за работа, често ти е неудобно да контактуваш с дебели хора, защото знаеш, че не смяташ да ги наемаш. Истината е, че уважението към самото тяло е също генетично заложено. Слабите хора или тези, които са по-спортни натури са по-недоволни – те са подвижни и амбициозни. Дебелите хора – всичко ги устройва."

Ядосал е и феминиските

"Някои казват, че не може всички жени да са красавици. Аз мисля, че ако можем да го направим то би бил един прекрасен свят."

"Когато жените са около теб на работното място винаги е по-весело и прекрасно. Истината обаче е, че мъжете стават по-малко ефективни."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ