5 начина да се забавлявате на макс това лято без да загърбвате здравия разум

18.05.2018, 15:00

Трениране, хапване, безалкохолна биричка, добър сън и предпазни мерки

   
 
5 начина да се забавлявате на макс това лято без да загърбвате здравия разум

Лятото наближава. Това означава море, пясък, барбекю, палатки, партита около басейна, слънце, луна, по-леки дрехи, по-малко дрехи, без дрехи. Този път обаче искате да го прекарате малко по-разумно, малко по-позитивно, с по-малко главоболие, в по-добра форма, с по-малко угризения и по-отпочинали. Пораженческо е да мислите, че няма да успеете. Ето и пет позитивни начина за поддържане на летните забавления на макс без да неглижирате здравия разум.

1.  ИЗЛЕЗ И ТРЕНИРАЙ!

 – Не, не е нужно да се набутвате във фитнеса. Оставете залата за есента. И без това лятото не е чак толкова дълго. Достатъчно е просто да не спирате движението. Излезте сред природата, качете някоя планина, потичайте на плажа, поиграйте с децата си, покарайте колело, поплувайте няколко дължини в морето. Възможностите за горене на калории на открито са буквално неизчерпаеми.

2055833

 

2. ОТДАЙТЕ СЕ НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХАПВАНЕ!

– Семействата и приятелите обичат да се събират около барбекюто през лятото. Защо обаче да се ограничавате до традиционните и тежки храни? Просто променете начина си на мислене и коремът ще ви последва. Вместо хамбургери и кюфтета, пробвайте гриловано пиле, зеленчуци на скара или пък някоя прясна риба. Не само ще се почувствате по-заситен, но и ще сте приел дневната си доза протеин.

2055835

 

3. ПОТЪРСЕТЕ АРИАНА РАДЛЕР 0.0%!

 – Разбираемо е, че през лятото искате да се забавлявате, но е важно да понамалите алкохолните напитки, особено ако ще бъдете навън повече от няколко часа. Когато пиете алкохол на слънце, той ви дехидратира допълнително. Съдържаща значително по-малко захари и калории, безалкохолната Ариана Радлер е идеалната алтернатива за утоляване на жаждата по всяко време на деня. Алкохолът може да е на 0%, но с двата вкуса, на които може да се спрете (малина и лимон), настроението ще е на макс. Лека и добре охладена, намираща се в кенче или стъклено шише, това е вашата лятна напитка.  

2055831

 

4. ПОСПЕТЕ ДОБРЕ!

 – Това може да е много трудна задача, особено през лятото, когато всеки ни дърпа нанякъде. Но е от изключителна важност да поддържате добра хигиена на съня. Хубаво би било да спазвате рутина и да не си проспивате деня, който може да бъде оползотворен с различни активности. Така ще може да оптимизирате хормоналните си нива, здравето, теглото и заедно с това – настроението. 

2055832

 

5. СЛАГАЙТЕ СИ КРЕМ ПРОТИВ СЛЪНЦЕ!

 – Не искаме да звучим като майка ви, но прилагането на слънцезащитни продукти е задължително! Слънцезащитните продукти не само помагат за предотвратяване появата на рак на кожата, но също така доказано спомагат за забавянето на процеса на стареене. Да не говорим, че тежките слънчеви изгаряния могат да ви провалят цялата ваканция не само естетически, но и напълно здравословно.

2055834

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ