5 начина да разберете, че сте в центъра на Варна през лятото

Морската столица в реално време

   
 
5 начина да разберете, че сте в центъра на Варна през лятото

Денят е 20 юли 2014 г. Разгарът на лятото е. Намирам се в морската столица Варна и усилията ми да се възхитя на красотата на централния площад на града удрят на камък. Удрят и на цимент. И на разпилени павета по земята. Въпреки че това е родният ми град, морската ми душа е искрена и безпристрастно заявявам, че това, на което станах свидетел в разгара на туристическия сезон, беше пародия на туристическа дестинация, която ни прави за смях пред чужди и родни туристи, и без това все повече избягващи да посещават Варна. Аз ги разбирам и искам да им помогна, в случай че все отново решат да дойдат това лято в доскоро най-добрия град за живеене.

Сега е времето в годината, когато чужди и родни туристи запиват по курортите, докато не дойде момент на безпаметност, когато единственото, което знаят, е, че могат да погълнат още спирт. Настъпва момент на дезориентираност и чудене "Къде съм?". Тук на помощ се притичва този текст.

Четете сега, за да си помогнете утре!

Представям ви 5 начина да разберете, че сте в центъра на Варна през лятото.

1. Ако видите дупки и разбити плочки на централния площад

1341670

1341669

1341668

2 Ако видите старателно запълнени с цимент дупки на централния площад

1341676

1341672

1341671
 
Браво, гении гениални на креативната мисъл! Много добре се е получило! Въобще няма и следа, че някога е имало начупени плочки!

3. Ако видите гигантска циментова "патка" на централния площад

1341678

Какво по-привличащо руски туристки от един гигантски пенис пред Драматичния театър. Не са много нещата, с които българските мъже се гордеят, но сексуалната им мощ е едно от тях. Получило се е 2 в 1. Хем има "патка" в центъра на града, хем отново няма и помен от разбити плочки.

4. Ако ви се привидят гигантски ръждясали саксии във формата на лодка

 (Отбелязвам, че точки 4 и 5 са свързани с уж вече ремонтираната част на центъра)

1341673

Ако предишните точки не са ви убедили, то тази вече е неоспоримо доказателство за инженерна мисъл. Какво вродено чувство за маркетинг, за ПР, за грозота. Ще се съгласите, че не всеки може да вземе толкова грозни решения наведнъж. Искам да си представя човека, който най-вероятно в момент на запек си е казал "Ще сложим големи, метални, ръждясали саксии в центъра на града, ще ги пльоснем без никаква симетрия, ще ги напълним с треволяк и това ще е толкова прекрасно!".

5. Ако се спъвате на всяка крачка в новите, грозни, несиметрични и криви плочки на централната алея

1341675

1341677

За съжаление ще препоръчам и на гражданите, и на туристите да гледат в краката си, когато се разхождат в центъра на Варна. Вярно, това ще ги лиши от прекрасната гледка около тях...

1341674

...но поне ще ги предпази от счупвания.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 21.07.2014 | 17:04
1 Автора е изключително прост и неосведомен .... явно всяка средноинтелигентна маймуна може да пише в този сайт , тови беше последното ми посещение...
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ