5 изтрещели форми на ресторантьорство

27.06.2018, 15:00

Добър апетит

   
 
5 изтрещели форми на ресторантьорство

1. Някои от вас най-вероятно знаят, че Nyotaimori (което означава нещо като женско тяло, служещо като поставка за хранене) е популярен метод за сервиране на суши в Япония. Е, наскоро японците решиха да изтрещят още повече. Вместо да се хранят върху човешко тяло, те се хранят от такова. Но не се притеснявайте, защото не говорим за истински канибализъм. Въпросните тела са ядливи творения. Вие и вашата изтрещели приятели ще бъдете снабдени със скалпели и ще имате възможността да направите дисекция на тялото и да изядете вътрешностите му. Но се пазете - тези тела "кървят"!

2072235

 

2. New Lucky Restaurant. Може би в някои страни, това би се сторило меко казано необичайно, но в Индия, където смъртта и гробищата са органична част от функционирането на обществото, ресторантите и надгробните камъни могат да бъдат съчетани. Ето защо, когато Кришан Кути Наиър започна неотдавна успешен чаен щанд пред гробище в Ахмадбад, той имаше само една логическа възможност да разшири бизнеса си - използвайки пространството между гробовете. 

2072239

 

3. Kinderkookkafe. Този холандски семеен ресторант, разположен в Амстердам, изцяло функционира с персонал от деца. Е, почти, защото има няколко възрастни, които контролират всичко. Ще си помислите, че собствениците са измислили хитър начин, за да експлоатират детския труд, но този частен ресторант представлява кулинарното училище и частна детска градина в едно, така че родителите, оставили децата си на грижа там, когато се върнат, могат да вечерят с направеното от дечурлигата. 

2072238

 

4. Modern Toilet. Тази популярна верига от тайвански ресторанти позволява на посетителите да ядат, седейки върху тоалетни. Храната пък се сервира в малки пластмасови писоари и макар че някой би помислил, че такъв ресторант би бил голяма бъркотия, всъщност той е адски чист. Според собственика, целта е сетивата да бъдат колкото се може по-объркани и шокирани. 

2072240

 

5. Барът "Unsicht", което означава "невидимият бар", е местенце, в което не се позволява и грам светлина. Ето защо преди да бъдат отведени към напълно тъмното място за ядене, посетителите трябва да оставят на съхранение телефоните си, часовниците си и всякакви светещи принадлежности.  

2072236

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ