4 причини да не стъпвате на плажа

24.07.2015, 18:30

ВНИМАНИЕ: ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

   
 
4 причини да не стъпвате на плажа

Не, навън не е лято. Навън е някаква ужасна мега жега, която може да се издържа само на две места - в планината или на морето. И тъй като морето си е класиката, днес ще отправим потен взор натам, за да видим какви изненади крие то.

Е, освен кеф, тен, студена бира, мокро море, сух пясък и цаца по световните и родните плажове се случват най-различни случки, които обаче в никакъв случай не са приятни. Абе плажът е опасно място. И ако по родното черноморие може случайно да се къпете до тръба, изливаща отходни води или да стъпите на счупена бутилка и да си нарежете крака, то в чужбина нещата са едно ниво по-нагоре. Дори в това чужденците са преди нас, ей, богу!

Вижте четири опасности, които дебнат всеки, решил да плажува някъде по чужбина. Е, и у нас, добре.

1. Необясними експлозии

По принцип плажовете не са зони с чести екзплозии. Но това не важи за плажа в Роуд Айлънд, където в един красив съботен следобед избухва подземна експлозия, изхвърляйки плажуващата Катлийн Данис във въздуха. Плажът е евакуиран и са изпратени сапьори, за да проверят какво става. И до днес не е ясно каква е причината за експлозията. Под плажа минават жици, но според собственика му те нямат нищо общо с инцидента. Плажът отново е отворен за посетители, но ние бихме пасували.

2. Нашествие от медузи

По принцип хората не са създадени, за да плуват в морета и океани. Ако беше така, най-малкото щяхме да имаме хриле и перки. И въпреки това всяка година орди зажаднели за приключения хора се пльоскат в различни води и се забавляват. Но понякога майката природа решава да им даде добър урок и им праща нашествие от медузи, които усмихнати парят голите човешки телца.

3. Потъване в пясъка

Хората се страхуват основно от неприятности във водата, но никой не мисли за опасностите на пясъка. И там е опасно, приятели, и там. Има множество известни случаи, в които хора загиват затрупани под пясъка, като причините са най-различни.

4. Мръсотии по плажа

Ще се шокирате, ако разберете какво безумно количество боклуци се изхвърля в моретата и океаните всяка година. Често боклуците се връщат и се "паркират" на брега, където самите ние ги газим, възмущаваме се, цъкаме с език и си мислим какъв човек трябва да си, за да хвърляш бутилки, опаковки и всякакви други отпадъци в морето. Дори и да кажеш "Пардон", проблемът не се решава.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ