25 нелепи мнения за най-известните туристически дестинации в света

08.01.2015, 09:31

Когато туристите мрънкат

   
 
25 нелепи мнения за най-известните туристически дестинации в света

Едно от най-хубавите неща, които човек може да си "причини", е да стегне раницата и да тръгне. Далече, далече, където му видят очите. Да разглежда, да се запознава, да се радва, да се губи - да пътешества с цялото си същество, без да се интересува какво следва.

Така беше преди да се появят сайтовете с мнения, от които масово хората започнаха да се влияят. Освен мненията започнаха да се слагат и разни звездички, точки, чертички и други знаци, отново с цел да оценяват дадена дестинация, хотел, ресторант и т.н.

Да, осъзнаваме полезността на цялото това нещо, но бяхме сигурни, че рано или късно ще се стигне и до една може би неприятна или по-скоро забавна крайност. Сега ще ви стане ясно каква е тя, защото ви представяме 25 нелепо отрицателни мнения за едни от най-известните туристически дестинации в света, дадени в сайта TripAdvisor.

1. Big Ben в Лондон - "Гигантски часовник? Наистина не знам какво толкова го хвалят. Някой ще ми обясни ли?"

2. Статуята на Исус Христос в Бразилия - "Видяхме само краката, защото беше облачно."

3. Golden Gate Bridge в Сан Франциско - "Прекалено дълго време се ходи от единия край до другия."

4. Мачу Пикчу в Перу - "Така наречената италианска пица има ужасно сирене с вкус на лама върху нея."

5. Тадж Махал в Индия - "Не посещавайте това място, освен ако не искате да ви оберат."

6. Статуята на свободата в Ню Йорк - "И поръчвам си аз храна и някакъв ми се изкиха върху бургера!"

7. "Мона Лиза" в Лувъра - "Всичко, което видяхме, беше море от вдигнати ръце и фотоапарати. Ужасно."

8. Къщата на Ане Франк в Холандия - "Просто 5 празни стаи."

9. Sydney Opera House в Австралия - "Разбира се, архитектурата е добра, но самият покрив е почти жълт, а не бял, както го дават по телевизията."

10. Дисниленд във Флорида - "Ако някога имам дете, никога няма да го заведа там. Не ми пука. Обадете се на социалните, ако искате. Няма да си причиня седмица световъртеж заради Дисни, само за да видя малкото му беззъбо личице да се озарява от щастие при появата на ужасна гигантска мишка."

11. Стоунхендж в Англия - "Защо хората идват от всички краища на света, за да видят купчина камъни? Това никога няма да го разбера. И ако можех да върна времето, в което се разхождах около някакви си камъни, назад, щях да го направя."

12. The Space Needle в Сиатъл - "Давате 27 долара, за да се качите на седмата по височина сграда в Сиатъл."

13. Ниагарският водопад в Ню Йорк - "Споменах ли, че това е просто водопад и загуба на време?"

14. Willis Tower в Чикаго - "Имайте предвид, че цената на билета от 19 долара не спира тъпанарите!"

15. Колизеумът в Италия - "Колизеумът е прочута сграда, но е много грозна и символизира човешката болка."

16. Пирамидите в Гиза, Египет - "Не ни позволиха да си тръгнем през същия вход, през който влязохме, освен ако не вземем камила. Сериозно ли?!"

17. Великата китайска стена - "Много е претъпкано и опасно. Видях един мъж да пада и да си чупи коляното."

18. Айфеловата кула във Франция - "Притесних се, че дъщеря ми ще се задуши - натъпкаха толкова много хора в асансьора, че лицето ѝ беше забито в гърба на един мъж."

19. Empire State Building в Ню Йорк - "Казаха, че опашката минава за около 30 минути. Три часа по-късно все още се редяхме. Избягвайте тази сграда като чума."

20. Катедрала "Свети Базил" в Русия - "Единственото хубаво нещо беше, че успях да се снимам пред сградата и да кача снимката във Facebook. Всичко друго беше ужасно."

21. London Eye в Англия - "...и понеже сте на гигантско виенско колело, което се движи бавно, няма начин да избягате, дори и да искате."

22. Наклонената кула в Пиза, Италия - "Пригответе се да видите стотици туристи, които се снимат все едно поддържат кулата, както и продавачи на килимчета, лампи, шапки..."

23. Таймс Скуеър в Ню Йорк - "Позволете ми да кажа, че беше отвратително, супер скъпо и миришеше на кенеф."

24. Алеята на славата в Калифорния - "Колко може да е вълнуващ списък с имената на известни личности? Не особено много."

25. Alamo в Тексас - "Няма какво да се види. Безплатно е. Това беше добре, защото иначе щях да си поискам парите обратно."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ