20 тайни, които крадците знаят, а вие не

19.12.2014, 11:27

Казваме ви ги, защото сме готини

   
 
20 тайни, които крадците знаят, а вие не

Много от крадците са тъпи същества, които просто са открили най-лесния начин за придобиване на неща - кражбата. Другите крадльовци обаче хич не са глупави, даже напротив. С времето те са придобили страшен опит, който им помага да разчитат дребни знаци, откривани само с един поглед към къщата, която представлява интерес за тях. Разбира се, никой крадец не би ви споделил точно как разбира дали даден дом е подходящ за влизане и кражба. Ние обаче, въпреки че не джобим никого, открихме 20 от тези тайни и смятаме да ви ги споделим сега. Идват празници, а крадците се задействат особено тогава...

Ето какви мисли минават през главата на крадеца.

1. Разбира се, че ще ви изглежда познат. Той е бил у вас преди няколко месеца, за да ви пере килимите, да ви боядиса оградата или да ви достави новия хладилник.

2. Позволили сте му да ползва тоалетната, когато преди време е работил в градината ви? Браво. Именно тогава е отворил малкото прозорче, за да може после лесно да се върне.

3. Колкото по-хубави цветя имате на показ, толкова повече съобщавате, че имате вкус. А щом имате вкус, вероятно у дома ви има стойностни неща.

4. Да, гледат за забравена поща в пощенската кутия. Дори може да сложат нарочно някаква листовка, само за да видят колко време ще остане недокосната.

5. Ако вали сняг, а вие сте заминали, помолете някой съсед да остави следи с колата си до вас. В противен случай може да имате неприятна изненада, когато се приберете.

6. Ако имате декоративно стъкло на входната врата, не позволявайте на охранителната фирма да сложи контролната кутия така, че крадците да я виждат през него.

7. Вали, вие излизате без чадър, връщате се веднага, взимате го, но този път забравяте да заключите. Запомнете - крадците не се плашат от лошото време.

8. Крадците винаги първо чукат или звънят. Ако отворите, ще ви попитат за някакви глупости или ще ви предложат да ви пренаредят керемидите.

9. Крадците преравят шкафовете, под матраците и в гардеробите.

10. Но почти никога не влизат в детските стаи.

11. Да, нямат достатъчно време, за да се занимават да разбиват сейфа, но ако не е застопорен, ще го вземат със себе си.

12. Да, включеният телевизор или радио вършат работа, понякога дори по-добра от аларма.

13. Крадците понякога се обличат официално, носят куфарчета или униформи. Рядко са мръсни, развлачени и съмнителни типове.

14. Двете неща, които крадците мразят най-много: шумни кучета и шумни съседи.

15. Крадците са склонни да счупят прозорец, за да влязат, въпреки шума, който ще се вдигне. Ако съседите ви чуят някакъв шум, ще спрат да правят каквото правят и ще се заслушат, за да чуят пак. Ако не чуят нищо, ще продължат да си вършат нещата. Такава е човешката природа.

16. Може би ще се изненадате, но има много хора, които купуват скъпи алармени системи, но редовно забравят да ги включат. И крадците знаят това.

17. Крадците обичат да наблюдават. Гледат през прозорците, за да видят какви ценни неща имате. Така набелязват целите си.

18. Не обявявайте във Facebook, че заминавате. Няма нужда да ви обясняваме защо, нали?

19. Вие оставяте онова прозорче леко открехнато, за да влиза чист въздух. За крадците това е покана да ви дойдат на гости.

20. Ако не отговорите на звъненето или почукването, крадците просто пробват дръжката. Често се оказва отключено.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ