15 сериозни факта за сериала "Семейство Симпсън"

21.11.2014, 13:24

Няма скрито-покрито!

   
 
15 сериозни факта за сериала "Семейство Симпсън"

Семейство Симпсън са най-жълтите телевизионни любимци, най-малкото защото кожата им не е друг цвят. Ако си мислите обаче, че Хоумър, Мардж, Лиса, Барт и Маги са от Китай - грешите, въпреки че ги гледат и там. Както и да е, няма какво повече да ви разтягаме локуми, за да си напишем увода - в следващите редове ви очакват едни факти за сериала "Семейство Симпсън", които все още не сте чели никъде!

1. Според официалните данни Хоумър е на 36 години, Мардж на 34, Барт на 10, Лиса на 8, а Маги е на годинка.

2. Стойността на един епизод възлиза на 1 800 000 долара.

3. Една серия се изработва за 6 до 8 месеца. Обикновено наведнъж се правят около 10 епизода.

4. Въпреки че в началото на всеки епизод се изписва по един сценарист, истината е, че за всяка история работят между 14 и 20 автора, а имената на всеки един от тох се появяват поред.

5. Всеки сценарий се изменя колективно около 12 пъти преди да бъде приет окончателният му вариант.

6. Може би не се вижда от пръв поглед, но Симпсън са идеалното американско семейство - те са сключили законен брак, имат три деца, редовно ходят на църква, а главата на семейството има постоянна работа, която му позволява да издържа останалите членове.

1439287

7. До 1998 г. шестте водещи актьори, озвучаващи сериала, взимат общата сума от 30 000 долара, която се дели между тях пропорционално, според заработеното време. Към днешна дата, след многобройни преговори, актьорите получават 400 000 долара на серия, които отново си поделят според заслугите.

8. Названието на град Спрингфилд не е случайно - това е един от най-разпространените американски топоними.

9. Въпреки че създателят на сериала е Мат Грьонинг, изключителните права над него принадлежат на "FOX".

10. За шапката на сериала съществуват 4 основни и 32 допълнителни сола за саксофона на Лиса. Кое ще се появи в началото на епизода зависи от настроението на музикалния редактор в деня на окончателния монтаж.

11. Хоумърското междуметие "Д'ох!" е взаимствано от популярния вик на комедийния актьор от 30-те години Джим Финлайсън. Дан Кастеланета, озвучаващ жълтокожия главанак, съкращава вика до лаконичното "Д'ох".

12. Жената на Нед Фландър е убита от сценаристите в 11-ти сезон на сериала, след като актрисата, която я озвучава, отказва да продължи договора си.

13. Не е ясно дали ще има и други пълнометражни филми с участието на семейство Симпсън, но по контракт всички актьори са длъжни да участват в още два големи филма.

14. По стар аниматорски похват всички герои в сериала са нарисувани с по 4 пръста. Единственият, който има 5, е Господ.

15. Мат Грьонинг е леворък и по този повод много от персонажите като Барт и нед Фландърс също са...

1439288

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ