13 полезни съвета за пътешественици

25.09.2014, 18:30

Научи тариката да пътува, да те научи на акъл!

   
 
13 полезни съвета за пътешественици

Има хора и хора. Или пък няма? Няма, защото не са си останали вкъщи, а са се отправили на пътешествие и сега домовете им са празни. Душите им обаче са пълни с интересни преживявания. Ако и вие спадате към категорията на хроничните пътешественици и преди всеки уикенд ви избиват сърбежни пъпки, които могат да бъдат почесани само в движение, ви предлагаме да се запознаете със следните хитрини, целящи да облекчат вашите бъдещи пътешествия.

1. При онлайн резервация на полет или хотел, използвайте функцията "инкогнито" - сайтовете често следят за посещенията ви и могат да повишат цената, просто защото вече сте проявили интерес.

1396948

2. За да защитите кабелите на зарядните си устройства от неприятни прекъсвания, използвайте пружина от стара химикалка.

3. Не сгъвайте дрехите си, а ги навийте на руло - това значително ще намали обема им.

1396947

4. Преди полет сканирайте всичките си важни документи и билети. В случай на загуба ще имате техни копия в телефона или таблета.

5. За да не се оплитат слушалките ви, намотайте ги на щипка за хартия.

6. Яката на ризата ви няма да се измачка, ако в нея сложите навит на руло колан.

1397045

7. Избирайте си място до крилата на самолета, за да не усещате турболенцията силно.

8. Приложението "OK Maps" запаметява изображения на Google картите и ви позволява да ги използвате офлайн.

9. Използвайте стреч фолио, за да защитите тубичките с течности от изливане - отворете капачката, поставете фолиото и затворете отново.

10. Поставете върху багажа си лепенка "Чупливо", дори той да няма нужда от нея. Такива маркировки обикновено карат персонала на летището да се отнася по-грижливо с багажа и поставя тези куфари най-отгоре, което означава, че и първи ще се появят на конвейра.

11. С цел икономия на летището използвайте банкомати вместо бюра за обмен на валута - повечето такива устройства ще ви дадат по-изгоден курс, отколкото чейнджовете.

12. Носете си разклонител - ще се превърнете в героя на летището.

13. Бъдете милосърдни - съберете останалите ви дребни пари в чужда валута преди да напуснете страната и ги дарете на нуждаещите се.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ