12 предмета от ежедневието, които са по-смъртоносни от акулите

01.04.2015, 19:33

Покосени от кокосов орех

   
 
12 предмета от ежедневието, които са по-смъртоносни от акулите

Вече повече от четири деситилетия акулите са смятани за едни от най-смъртоносните животни в света, най-вече заради няколко разгласени случая на нападнати сърфисти. Друга причина за масовата паника от акули е хитовата филмова поредица на Стивън Спилбърг "Челюсти". Като вземем под внимание реалната статистика обаче, се оказва, че акулите далеч не са толкова смъртоносни, колкото ни ги представят. Тъй като паническият страх към тези добронамерени рибки се заражда главно в САЩ, статистиката, с която ще ви запознаем, е именно от там. Според нея шансът средният американски гражданин да бъде нападнат от акула е 1:3 700 000, а далеч по-голям е шансът да ви покоси молив, например. Представяме ви 12 предмета от ежедневието, които са по-смъртоностни от акулите.

Балони

1488959
Според американската статистика за смъртните случаи и наранявания, причинени от играчки, през 2013-2014 г. от латексови балони са починали 6 деца на възраст между 5-12 години. Не се споменава как се е случило това, но най-вероятната причина е задушаване. Как, по дяволите?

Вендинг машини

1488953
Когато използваме вендинг машина, със сигурност не гледаме на нея като на нещо смъртоносно. Тези изверги обаче вземат повече жертви годишно от акулите и змиите взети заедно. Как? Спомнете си какво правите, когато машината ви глътне парите и не ви пусне това, което сте си поръчали. Е, блъскайки върху уреда, доста често хората се подхлъзват и падат. Изходът е летален, а изводът – да спрем насилието срещу вендинг машините!

Вратовръзки

За всеки, на когото му се налага да носи костюм в ежедневието си, това е задължителен аксесоар – за нещастие, смъртоносен. Всяка година в САЩ вратовръзките са отговорни за смъртта на средно 10 души, всеки използвал като оръжие именно този аксесоар.

Стълбища

1488955
Стълбищата не само убиват повече хора от акулите, но са считани за най-смъртоносното нещо на планетата с повече от 1600 смъртни случая само в САЩ. Ако в списъка се добавят и инцидентите със стълби от всички страни, цифрата, която ще се получи, ще ви накара да се замислите дали изобщо си заслужава да ги използвате.

Моливи

1488946
Доказано е, че моливите са едни от най-смъртоностните предмети, след като повече от 100 души годишно умират по тяхна вина. Най-честата причина за фаталния изход е задавяне с гумичката на молива.

Косачки

1197212
С повече от 75 жители годишно намалява населението на САЩ заради косачките. Смъртта, причинена от тях, се характеризира с много кръв и болка.

Хот-дог

1488949
Според американската академия по педиатрия, около 13 деца всяка година се давят и умират по време на консумация на хот-дог.

Обзавеждане

1488952
Ако се чудите как едно обзавеждане може да доведе до смъртта ви, ето отговора – да помогнете на приятел да пренесе новия диван или матрак е благородно дело, но ако знаехте, че 26 души ежегодно са смачквани от мебели, именно изпълнявайки приятелския си дълг, бихте ли рискували отново?

Кокосови орехи

1488957
Оказва се, че тропическият плод е опасно смъртоносно оръжие, което има навика да пада от дърветата право върху главите на хората. Около 150 души в световен мащаб ежегодно загиват, покосени от кокосовия снаряд.

Мобилни телефони

1488950
В тази статистика мобилните телефони са по-скоро индиректна опасност. Клетъчните телефони не могат да ви убият, но благодарение на тях са регистрирани повече от 6000 смъртни случая в САЩ. Жертвите в автомобилни катастрофи, причинени от разговор по телефона или изпращане на съобщение по време на шофиране, са 25% от всички автосблъсъци.

Черният петък

Пазаруването по време на "Черния петък" е много опасна, дори смъртоносна дейност. Намаленията по магазините, особено в този ден, привличат тълпи от хора, които като невидели се впускат в дивашко пазаруване, мачкайки всичко и всички около себе си. През последните шест години 7 души са изгубили живота си, а около 100 са ранени по време пазаруване в "Черния петък".

Вани

1488956
Смята се, че повече от 300 души годишно стават жертви на удавяне, заспивайки в домашната вана. Повечето пъти причината за това е употреба на наркотици или хапчета за сън.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ