11 съвета, които един ден могат да спасят живота ви

22.05.2015, 19:16

Какво ще се случи, ако мъж си направи тест за бременност?

   
 
11 съвета, които един ден могат да спасят живота ви

Знаете ли какво трябва да направите, ако някой около вас си удари главата и припадне? Или пък как да реагирате, ако срещу вас има насочено оръжие? Много хора не се замислят какво биха сторили в подобни ситуации, а когато нещо такова им се случи, са безполезни и не могат да бъдат адекватни в създалата се ситуация. Превръщат се в наблюдатели, очакващи някой друг да направи нещо. За да сте малко по-подготвени за неочаквани екстремни обстоятелства, ви предлагаме 11 съвета, които един ден могат да спасят не само нечий друг, но и вашия живот.

1. Ако някога се окажете в морето, на място, където се пресичат две подводни течения, плувайте успоредно на брега, а не право към него, защото това само ще ви измори по-бързо.

2. Може да позвъните на 112 дори и да нямате СИМ карта в телефона си.

3. Ако видите своя снимка или снимка на познат, на която се наблюдава ефектът "червени очи", но само едното око е червено, това може да е признак за рак на зрителните органи.

4. Ако сте в горяща сграда, веднага залегнете. Въздухът, който става за дишане, е близо до пода.

5. Ако работата ви е на бюро, осигурете си поне по 5-10 минути разходка на всеки два часа. Това намалява вероятността за получаване на кръвни съсиреци.

6. Ако сте мъж и си направите тест за бременност, който се оказва положителен, това може да е признак, че имате рак на тестисите.

7. Само защото светофарът свети зелено, не означава, че преминаването е безопасно. Оглеждайте се винаги и шофирайте внимателно!

8. Никога не обръщайте гръб на човек, който е насочил пистолет към вас – много по-лесно за него ще бъде да ви застреля, ако не ви гледа в очите.

9. Винаги се оглеждайте в двете посоки, когато пресичате, дори и улицата да е еднопосочна.

10. Ако някой около вас получи мозъчно сътресение вследствие на удар по главата, задължително го изправете – в противен случай кръвта ще се натрупа в мозъка му, което може да е фатално.

11. Ако изпаднете в екстремна ситуация, в която нямате достъп до източник на вода, направете всичко възможно да ядете колкото се може по-малко – от храната само ще ожаднеете повече. Човек може да оцелее 3 седмици без храна и само няколко дни без вода.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ