11 пияни правила на грузинския запой

13.09.2016, 16:30

Най-накрая ще разберете епитета "Натряскан като грузинец"

   
 
11 пияни правила на грузинския запой

Българите си пием и в това спор няма. Особено, ако се разходите малко към Калофер, там може и по-страшни неща да ви се случат. Руснаците също никак не отстъпват, поляците и те. Но вижте: грузинците са друга ракия - там вече е страшно. Ние успяхме да намерим традиционните 11 правила на грузинския запой. Та, ето.

1. В Грузия има страшно много видове вина. Интересното е, че им казват бели и черни (под черни разбирайте червени). Ако сте истински мъже избирайте да пиете бели, червените ги оставете на жените и децата.

2. Никога не купувайте вино от магазина в красиви бутилки. В краен случай купето 5-литрова бутилка евтино вино. В Грузия се пазарува само домашно.

3. В Грузия пият в компании по средно 7 до 10 човека. На всеки се пада по кофа вино. Грузинците принципно пият ексове, но няма да ви се обидят, ако пиете по малко. Само ще ви се смеят.

4. Когато някой вдига тост е недопустимо да го прекъсвате. За това режат пръсти. За да сте адекватни в наздравиците запомнете две думи: "гаумарджос" и "амин".

1776255

5. Ако ви накарат да вдигате тост има няколко правилни начина: "За този дом и светлината в него!", "Нека Свети Георги бди над нас!" и "За здравето на всички на тази маса!". "За циците на жената на домакина!" - това е забранено.

6. Етикетът на грузинския запой повелява, че никога не трябва да ставате от масата. Ако искате да пушите - добре! Правете го на масата. Ако успеете да не станете 5-6 часа, уважението е засвидетелствано.

7. Помните ли, че трябва много да пиете? Не е свършило. В един момент на масата ще се появи рог (най-вероятно с някакъв домашен бъркоч на домакина) и ще ви се наложи да пиете големи глътки от него.

8. Не се притеснявате да се напиете "на грузинци". Никой никога няма да ви остави. В Грузия пияните се почитат. Ще се събудите в легло и ще се грижат за вас. Ако не сте умрели, всичко започва отначало.

9. Основните сортове алкохол: вино, чача (водка от грозде), аракия (водка от к'вото и да е)

10. Ако ви питат харесва ли ви домашарката, ОБЕЗАТЕЛНО (!!!) трябва да отговорите: "Това вино е най-хубавото вино, което аз, в живота си, някога, съм пил! Заклевам се!".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ