11 научни доказателства, че жените са по-добри от мъжете

17.09.2018, 09:00

Тъжен ден за всички мъже

   
 
11 научни доказателства, че жените са по-добри от мъжете

Не можем да спорим с науката. Понеже сме пичове и си признаваме, когато някой е по-добър от нас в нещо, събрахме тези доказателства. Та ето го нашия жест към всички жени за предстоящия 8 март.

1. Жените живеят по-дълго от нас

И в това няма никакъв спор. 85% от столетниците са жени.

2. Жените по-добре се оправят с парите

Вече немалко изследователски центрове доказаха, че жените се оправят по-добре, когато става въпрос за пресмятане на пари. Това не е защото сме глупави, а защото жените са по-търпеливи - и пак всичко идва от тестостерона.

3. Жените са по-добри в ученето

Така мислят учените от Университета в Джорджия и учените от Университета в Колумбия и в УНСС (ама там май ги избират по друг критерий). Факт е, че в почти всички висши учебни заведения процентът на отличничките е по-голям от процента на отличниците.

4. Жените шофират по-добре

Ама ние много не вярваме в това изследване. Според някакви учени (вероятно жени) от Ню Йорк, ПТП-тата, които завършват със смърт, са в 80% от случаите причинени от мъже. Не се сещат обаче, че има много повече мъже, които шофират, отколкото жени.

5. Жените се справят по-добре на ръководни постове

Според "Международен вестник за бизнес, управление и етика", екипите, които са подчинени на жени, са много по-стабилни и продуктивни.

6. Жените запомнят по-добре

Според последните изследвания жените запомнят по-добре от нас, случващото се за 2 минути, 15 минути и 24 часа.

7. Жените имат по-голям праг на болка

Това си е абсолютна природа, която е свързана с това, че им се налага да раждат. Чували сме, че това много боляло.

8. Имунната система на жените е по-силна

И това всичко идва от естрогена, а не от злобата. Според канадски учени, естрогенът помага на жените да борят по-успешно бактериите.

9. Жените са по-чистоплътни от мъжете

Пф, каква изненада... Сътрудници от научния център в Сан Диего изучили навиците на няколко хиляди офиса и на бюрата на момчетата открили повече бактерии. За женските тоалетни нищо не се споменава.

10. Жените по-добре различават цветовете

Пак някъде от Ню Йорк се пръква това изследване. Ето я и мистерията с цветовете: "пепел от рози", "яйчена черупка" и "абе, като лака на колежката".

11. Жените по-добре намира изгубени неща

Това няма значение от кой изследователски център идва, просто всички мъже знаят, че най-често те ги слагат там, а за нас стават завинаги изгубени. После идва класическото: "Не знам какво щеше да правиш без мен!".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ