10 учени, които промениха света, благодарение на лудостта си

29.05.2015, 09:33

Армия от маймуноподобни роби?

   
 
10 учени, които промениха света, благодарение на лудостта си

Казват, че всеки гений е малко луд. Малко ли? За да се хвърлиш от Айфеловата кула, изпробвайки изобретението си за оцеляване от падане от голяма височина, трябва да си тотално изперкал. Вижте 10 учени, които промениха света, благодарение на лудостта си.

Иля Иванович Иванов

Руският биолог е известен със създаването на животински хибриди. Върхът на лудостта идва, когато Сталин му нарежда да създаде раса от маймуноподобни роби, които да послужат на комунистическа Русия. Той осеменява няколко маймуни с човешка сперма, макар никоя от тях да не забременява. Или поне така казват...

Сидни Готлийб

Американският военен психиатър има някои луди идеи за времето си. Негова е идеята да напълни обувките на Фидел Кастро с талий, за да му опада брадата.

Робърт Чезбро

Той не само изобретява вазелина, но и си хапва от него всеки ден.

Пол Ердос

Унгарският математик е толкова отдаден на работата си, че никога не се жени. Известен е със своята хиперактивност и способността си да работи по 19 часа на ден. През живота си е издава 1500 труда – повече от всеки друг в областта.

Александър Богданов

Руският лекар е обсебен от желанието да намери тайната за вечната младост – обикновено чрез преливане на кръв. Един път несъзнателно си прелива кръв от студент, болен от малария. Не успява да оздравее и умира, а по ирония на съдбата студентът оцелява.

Франц Райхелт

По времето, в което живее Райхелт, самолетите са общо взето ново изобретение и не е ясно как точно ще се евакуират хората при авария. Австриецът се мъчи да изобрети средство, което да помага при падане от голяма височина. След няколко опита с манекени, решава да изпробва сам творението си. Скача от Айфеловата кула, за да го тества - за съжаление животът му приключва точно в този момент.

Лео Фендер

Иронията в историята на Лео Фендер е, че въпреки че изобретява едни от най-известните модели китари Fender Stratocaster и Fender Telecaster, той не може изобщо да свири на струнния инструмент.

Сергей Брюхоненко

Руският учен е отговорен за изобретяването на първата животоподдържаща машина. Сергей е известен със това, че успява с помощта на изобретението си за няколко минути да задържи жива отрязана глава на куче.

Хенри Кавендиш

Въпреки че открива водорода, Кавендиш изобщо не е комуникативен и си стои вкъщи по цял ден. Научните му постижения са открити близо 100 години след смъртта му.

Рудолф Дизел

След изобретяването на дизеловия двигател се самоубива, защото си мисли, че творението му няма да бъде успешно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ