10 теории защо мъжете са все по-малко мъжествени

02.02.2016, 17:31

Една неприятна тенденция

   
 
10 теории защо мъжете са все по-малко мъжествени

Според най-различни изследвания от 1987 до 2005 г. насам тестостеронът у мъжете е намалял с 22%. Но никой не знае истинската причина. Дори учените не успяват да решат тази "мъжка" загадка. Всичко, което може да се направи в момента, е да се спекулира по темата - нещо, което по принцип обичаме да правим.

Нека ви представим десет теории защо мъжете сме все по-малко мъже и все повече кифли.

1. Вечеряме с естроген

1641748

През последните 70 години едно нещо, наречено "ксеноестроген", излезе на пазара. Слага се в почти всичко, включително пластмаса, пестициди, млечни продукти, консерванти, хранителна боя, кремове, шампоани, пасти за зъби, соя... Ксеноестрогенът е имитация на естрогена. А както всички знаем, естрогенът е причинител на "мъжките гърди" и среднощното реване във възглавницата.

Само дето по етикетите почти никога не пише, че продуктът съдържа ксеноестроген. А експертите твърдят, че действа почти по същия начин като естрогена. Сякаш си инжектираме женско настроение, защото почти няма начин да избегнем тази съставка.

2. По-малко хеви метъл, повече Джъстин Бийбър

1641745

Проучване сочи, че бременни жени, които слушат Iron Maiden и Metallica по 25 минути на ден, раждат бебета с 18% повече тестостерон в организма. Не знаем дали много ще ви шокираме, но в последните години и по света, и в България, музиката сякаш е кастрирана, което води до по-малко мъжествени мъже.

3. Мъжемразството е модерно

1641747

Забелязали ли сте как винаги мъжете са тези, които дискриминират някого? Класическата мъжественост вече е смятана за токсична, което е пагубно за мъжкия образ като цяло. За внушението, че мъжете са свине спомагат и медиите. Положението е критично.

4. Изцеждане на топките

1641742

Порно. Всички го гледаме. Няма нищо срамно в това. Но хроничната мастурбация води до снижаване на нивото на тестостерон в организма ни. Ако седем дни не пипате пилето, нивото ви ще се качи до небесата. На тестостерона имаме предвид. Ако едно време мъжете тайно са гледали снимки на полуразголени жени, днес те имат достъп до най-разкрепостените и гнусни порно сценарии, които дори най-мръсното въображение трудно успява да си представи.

5. Все по-лек живот

1641746

Всяко предишно поколение е водило по-труден живот от следващото. За съжаление, ако един мъж няма за какво да се бори, той се отпуска. За днешните тийнейджъри началната заплата под 1000 лева е нещо, което не могат да си представят, а същевременно ги мързи, че чак ги боли. Е? Как ще я караме?

6. Превърнахме се в консуматори

Посочете ни дом, в който няма хладилник, телевизор, печка. Разбира се, в това няма нищо лошо. Но според проучвания, с годините хората свикват да притежават всякакви улеснения и следователно полагат все по-малко усилия за каквото и да било. Постепенно новите идеи и хрумки стават толкова малко, че повечето хора просто консумират нещо, без никога да са произвеждали каквото и да било. Какво общо има това с мъжествеността? Ами целта. Днес мъжете нямаме цел. Ако си поставим за цел да осъществим нещо за обществото, ще усетим непознатото чувство - да сме полезни не само на себе си.

7. Външният вид се промени

1641749

Отидете в която и да е гимназия или университет и ще видите гелосани коси, размъкнати панталони, все по-често и лек грим. Говорим за мъжете. Безполовият външен вид е все по-често срещан, а момчетата, които приличат на момчета - все по-рядък феномен.

8. Сперматозоидите ни умират

1641740

Спорет датски учени, от 1940 до 1990 г. броят на сперматозоидите в глобален мащаб е намалял с 50%. С други думи - колкото по-малко сперматозоиди, толкова по-слаба и некачествена семенна течност. Друго проучване, този път проведено във Франция, показва същите резултати, но за периода 1989 - 2005 г.

9. Мъжката козметика

1641743

Ексфолианти за кожа, дневен и нощен крем, освежител за лице и очи? Не ви ли се струва прекалено?

10. Все по-малко мъже у дома

1641744

Бащите все по-малко се задържат у дома, което води до по-блед мъжки пример в живота на момчетата. Мъжкият пример носи бъдещи успехи в живота в това да си намериш жена, да отвоюваш позиция, да бъдеш уважаван. Тези неща не се учат от учебници. Някой трябва да ти даде пример и да е насреща, за да ти срита задника, когато се мислиш за много важен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ