10-те типа "коментатори" в Интернет

25.07.2014, 09:33

Не може да се мине без тях

   
 
10-те типа "коментатори" в Интернет

Дали във Facebook, дали в YouTube или пък в някой спортен сайт, няма значение – те са навсякъде и идват по много. Във всяка една по-широко коментирана публикация се срещат хора, чиито писания са все от един и същи тип. Ако все още не сте се научили как да ги различавате (в което се съмняваме, тъй като те са шокиращо досадни) ви показваме какви типове "коментатори" неизбежно ще срещнете из дебрите на виртуалната вселена.

"Не е забавно коментаторът

Това за единствените думи, които ще чуете (така де, видите) от него. Той е толкова вглъбен в своето светкавично развиващо се ежедневие че дори няма време да обясни защо въпросната публикация не е забавна. Само с тези си две думички той дава на всички интернет потребители да разберат че са се провалили в своята мисия да го впечатлят.

"По мое време" коментаторът

Този индивид се е настанил удобно на своя стар, но лачен Packard Bell PC и с нетърпение очаква удобен момент да информира всички потребители какво точно не е наред със света в днешно време. Той не само че ще обясни всички недостатъци на съвременното общество, но и ще предложи решение на проблемите, което неизбежно ще включва "хубав пердах".

Спамаджията

Със сигурност се попадали на публикация, където поне един от коментарите няма нищо общо с нея и разказва за това как нечии чичо печели по 2000 евро на месец, като си бачка от вкъщи. Ако това беше вярно дали ще разкриват такава тайна на някакви произволни хора? Малко по-сериозно.

Момичето, което не схваща шегите

Тя е оперирана от чувство за хумор и приема абсолютно всичко буквално. Ако пуснете някакъв малко по-саркастичен коментар тя или ще ви обяви за луд или ще ви обвини в расизъм, сексизъм, шовинизъм, антисемитизъм или какъвто друг -изъм се сетите. Да не дава Господ да се напиете около такъв човек.

Неграмотният

Тези са едни от най-досадните. Това са хората, според които правописната култура е за женчовци и действат на следния принцип - "Езикът е като вълк. Не можеш да опитомиш вълк. Пишеш го както ти дойде и това е.". Ако не друго поне можете да съдите за качеството на българското образование, четейки техните коментари.

Вечно обиденият

Той само се чуди за какво да се обиди и на чия глава да трие сол. Ако качите публикация за сватбени торти, които не са се получили по план, той ще ви напише коментар от минимум 5 ред за това как някой хора така и не намират половинката, с която да споделят живота си или пък как някои хора дори не могат да си позволят торта. Дори той самият да няма лично отношение по темата със сигурност има поне един братовчед, който си е изпатил от нещата, които публикувате. При тези хора каквото и да направите - все ще сгрешите, така че да не ви пука.

Онзи, който си губи времето

Понякога кликвате на някаква статия и тя не се оказва толкова интересна, колкото сте очаквали. Случват се такива неща. Този тип обаче не оставя това оскърбление ненаказано и държи да подчертае (и то дебело) че си е загубил безценното време, което иначе е щяло да бъде прекарано в скролване нагоре-надолу из Facebook и сега денят му е съсипан.

Политологът

Можете да публикувате статия за кихащи бебета и този тип пак ще извърти нещата към политиката. Ами да – ако не бяха военните експерименти на Америка горките бебчета щяха да са съвсем здрави. А ако публикувате нещо за любимия си спортист или отбор политологът няма да пропусне да ви напомни, че спортът е капиталистическа пропаганда и целта му е да отклонява вниманието на наивниците от важните световни проблеми.

Пътешественикът във времето

Той идва от далечното минало с едничката цел да напише коментар. Не пропуска случай да напомни че мястото на жените е в кухнята, истинските мъже трябва да са остригани като моливи, а всеки път когато осъзнае, че президентът на Америка е чернокож, изпада в истински културен шок.

Всички вие

Естествено, никой от вас не попада в някоя от горепосочените категории. Не, разбира се! Всички сте любящи, толерантни индивиди, които могат да отправят градивна критика и пак да се наслаждават на това, което четат. И най-важното – нямате никакви странности в характерите си. Всички сте прекрасни и ви обичаме.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ