10-те най-добри роли на 10 необикновени актьори 10

22.12.2014, 13:30

Целта ни е да ги възхвалим и да оборим всеобщото мнение за тяхната игра

   
 
10-те най-добри роли на 10 необикновени актьори

През годините сме ставали свидетели на много филми, в които колкото и да са добри актьорите, понякога има по един-двама, които опропастяват цялостното впечатление от произведението. Гледали сме и такива, за които няма какво да се каже освен куп добри думи. Страстта ни към филмите е голяма и заради това подбрахме 10-ма актьори, които не са толкова впечатляващи с играта си. Потърсихме и открихме най-добрите им роли и се надяваме и вие да споделите положителната емоция, с която ни очароваха те.

1. Джъстин Тимбърлейк в "Alpha Dog"

 

 

Ако не сте гледали този филм, задължително трябва да го направите. Не е много претенциозен и в него участват доста звезди като Бен Фостър, Емил Хърш, Брус Уилис, Джъстин Тимбърлейк и други. Играта на последния е меко казано изненадваща. Вместо да подхожда с обичайните трикове, на които залага, ставаме свидетели на най-добрата игра, която е правил някога. Ако имате съмнения към казаното дотук, гледайте филма и изчакайте до края му, за да видите цялостното му превъплъщение.

2. Марлон Уейънс в "Реквием за една мечта"

 

 

Ролята му е на младеж, който е пристрастен към наркотиците. Той е такъв актьор, който предпочита да участва в комедии и именно затова предложената му роля във филма буди недоумение. Явно режисьорът Дарън Арановски е видял в него нещото, което ние не можем да си представим, че Марлон притежава. Играта му е абсолютно достойна за концепцията на филма и се вписва напълно в него.

3. Хю Грант в "Маркъс"

 

 

Трудно е Хю Грант да бъде наречен посредствен актьор, наистина и се извиняваме за това, но някои негови роли наистина ни дразнят. Обичта му към малкото дете е представена стъпка по стъпка по един впечатляващ начин. Все пак никога не сме си представяли, че Хю Грант ще играе ролята на любящ баща в един по-скоро семеен филм.

4. Адам Сандлър във "Funny People"

 

 

Типичен за него филм. Отново успява да се развихри в подходяща роля. Само от време на време трябва и да си показва рогата, за да допълва своя образ. В една от сцените режисьорът задържа камерата върху лицето на актьора и така в няколко дълги секунди проследява цяла серия от мимики и изражения, които Сандлър използва. Общо взето може да се каже, че този кадър демонстрира много добре възможностите на актьора в снимането на такива филми.

5. Дуейн Джонсън "Скалата" в "Кръв и пот"

 

 

Забравете всички филми, в които той е участвал. Ролята му направо ще ви порази. Тук не е типичният екшън герой, който налага с юмруци и ритници всички лоши. Играта му е приятно изненадваща. Всички актьори във филма - Марк Уолбърг, Антъни Макгий и т.н. изпълняват нетипични за тях роли, с които се справят блестящо.

6. Хейдън Кристенсен в "Shattered Glass"

 

 

Кой би предположил, че малкият Анакин може да изпълни сериозна роля? Никой може би?! Драмата на Били Рей, която е посветена на журналиста от Ню Йорк Стивън Глас, е изпълнена с много обрати, благодарение на подкрепата на Питър Саасгард и Клоуи Севини. Играта на канадеца Кристенсен е впечатлила много критици, като положителните оценки за него направо валят. Гледайте филма задължително!

7. Мики Рурк в "Кечистът"

 

 

Неговото изпълнение може да се определи като едно доста добро завръщане към киното в и без това меко казано странната кариера на Мики Рурк. До този момент не е бил номиниран за каквато и да е награда, но този път бе близо дори и до "Оскар", след като преди това спечели и "Златен глобус". Като цяло кариерата на Рурк винаги е била на едно средно ниво, като на моменти дори се губеше от големия екран. С тази роля се завърна с гръм и трясък. Препоръчваме да видите кечисткото му превъплъщение с най-добри чувства!

8. Крисчън Слейтър в "Истински романс"

 

 

Подобно на Мики Рурк, Слейтър не е от най-постоянните актьори в Холивуд. Около това мнение са обединени доста от филмовите критици. Неговата звезда изгря с ролята на Кларънс Уорли и го постави рамо до рамо с големите актьори. Може би това се дължи и на сценария на Куентин Тарантино, като ролята на Слейтър е повече от перфектна за него.

9. Силвестър Сталоун в "Роки"

 

 

Играта на Сталоун го изстреля на върха. Ролята на непримиримия боксьор ще остане завинаги в историята на киното. Това е най-рискованото превъплъщение за актьора, защото тогава е на много крехка възраст и е от голямо значение как ще изглежда във филма. За негово щастие всичко минава повече от успешно. За съжаление за едни и за радост за други бъдещето на чичо Слай във филмите е покрито почти изцяло с екшън роли.

10. Вин Дизел в "Пазители на Галактиката"

 

 

Филмът определено пленява своите зрители. "Пазители на Галактиката" има впечатляващ успех сред аудиторията не само заради фантастичните моменти в него, но и заради добрата актьорска игра. Ролята на Groot се изпълнява от Вин Дизел, като никой не е очаквал той да впечатли и плени сърцата на хората с това затрогващо изпълнение. Можем само да му благодарим, че излезе от типичния за него екшън образ и ни разнообрази. Може би автомобилните му роли ще бъдат изместени и от неща като това, но няма да разберем дали ще се случи точно така, докато не го видим.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ