10 ежедневни неща, които са забранени в Саудитска Арабия

21.07.2014, 09:30

Шок, шок, Шоооок!

   
 
10 ежедневни неща, които са забранени в Саудитска Арабия

В ислямските държави винаги е имало и ще има неща, които ще се струват непонятни на нас, европейците. Наясно сме, че мюсюлманството е доста по-консервативно от християнството, но въпреки това в Близкия Изток все още има неща, които могат да ни накарат да се смаем, да се смаем още по челото да се плеснем. Вижте кои ежедневни удоволствия щяха да ви бъдат отказани, ако живеехте в Саудитска Арабия.

Социалните контакти между мъже и жени

На необвързаните мъже и жени не им е позволено да стоят на едно и също място. На публични места като молове и ресторанти мъжът и жената трябва да са женени, за да имат право да стоят заедно. В McDonald's дори има отделни каси за мъжете и жените.

Домашните любимци

В столицата Риад е забранено да разхождате домашните си любимци на обществени места, тъй като според властите това влияе отрицателно на обществения морал. Отново има препратка към социалните контакти – мъжете и жените не бива да се събират и да разговарят за животните си, защото кой знае как може да се развият нещата по-нататък.

1340263

Телефоните с камера

Телефоните с камера са забранени със закон през септември 2000, тъй като властите смятат че високите технологии в тях ще подмамят младежите да гледат нецензурни неща и това ще ги отклони от праведния път на Аллах.

Киносалоните

Единственият начин саудитите да гледат кино е да отидат до съседен Бахрейн, където киносалоните и алкохолът са разрешени. Киносалоните са места, където младежите могат да се срещнат без родителски надзор и кой знае какво ще правят, когато светлините изгаснат. Никакво кино преди сватбата, млада госпожице!

Необвързаните жени да се разхождат сами

Абсурд! Ако сте на по-малко от 45 години ви е нужно разрешение, за да излезете сама. Вашият съпруг или баща трябва или да ви придружава, или да ви даде писмено разрешение да играете соло. Според местните жената твърде лесно може да се поддаде на неморални помисли и затова не бива да бъде оставяна сама.

Свобода на религиозните предпочитания

Това е ясно, но все пак бяхме длъжни да го кажем. На немюсюлманите не им е позволено да показват религиозните си предпочитания, както и да носят каквито и да е религиозни символи на обществени места. Ако поискате да се отречете от исляма и да приемете друга религия, наказанието е смърт!

Женски спортове

На жените им е забранено да спортуват и затова момичетата не играят физическо в училище. Местните смятат че голата женска плът може да изкуши мъжете към какви ли не неморални действия и затова страната изпраща само мъже атлети на Олимпиадата, заради което рискуват да бъдат изключени от МОК.

Жените-шофьори

Това не е заради стереотипа, че жените не могат да карат, а заради свободата, която шофирането би им дало. Те ще могат да се отдалечат твърде много от вкъщи, да ходят където си поискат, да откриват лицата си и да се запознават с мъже. Това не може да се позволи!

Уроците по музика в училищата

В Саудитска Арабия музиката и танците са забранени. Няма да чуете надути тонколони или музика, звучаща в ресторантите и моловете. Ако искате да се научите да свирите на нещо трябва да си наемете частен учител.

Св. Валентин

Във ваш интерес е да не носите червено на 14 февруари. Магазините, които продават червени рози или червени дрехи рискуват да бъдат затворени. Причината затова е че св. Валентин не е мюсюлмански празник и младите могат да бъдат подведени към чужди религии и освен това ще могат да се срещат и още по-ужасно – да изразяват чувства едни към други. Гнус!

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ