10 въпроса, които не бива да задавате на татуиран човек

09.07.2015, 14:50

Стига вече!

   
 
10 въпроса, които не бива да задавате на татуиран човек

Когато някой човек, незапознат с изкуството на татуировките или такъв, който искрено не ги харесва, срещне друг човек, добре покрит с мастило, първосигналната реакция неминуемо включва едни и същи въпроси. Неслучайно казваме "първосигналната". Винаги, когато сме си говорили с татуирани българи, е ставало дума точно за тези едни и същи питания, които винаги се вмъкват в разговор, свързан с татуси.

Смятаме, че е крайно време хората да спрат да задават едни и същи въпроси, освен ако не искат да получават едни и същи отговори или просто игнориране. Ето за кои питания говорим:

1. Съжаляваш ли, че си се татуирал?

Нека за момент предположим, че човекът, когото питате, действително горко съжалява, че си е направил въпросната татуировка. Това е все едно на някой ваш приятел съпругата да е качила 40 кг. след сватбата и вие да го питате "Съжаляваш ли, че се ожени за нея?". Не смятате ли, че какъвто и да е отговорът, въпросът ви е малко закъснял?

2. Не те ли е страх, че няма да си намериш работа?

Отговорът е не. Ако на някой татуиран човек му се случи работодател да не го вземе на работа, защото е нашарен, то той едва ли ще съжалява. Външният вид на някого отдавна не е критерий за неговите професионални качества, така че ако такова нещо се случи, това по-скоро е проблем на фирмата, а не на кандидата за работа.

3. Болеше ли?

Игла пробива кожата на човек и вие питате дали боли? Сериозно ли?

4. Сигурен ли си, че пише това, което ти си мислиш?

Ако човекът не е сигурен, никога няма да си го признае. А ако е сигурен, ще ви се изсмее. И все пак, ако някой чак толкова държи да си татуира нещо на език, който не знае, сигурни сме, че ще се постарае да разбере точното значение.

5. Защо си го направи?

На този въпрос отговорите са два: или някаква дълга лична история с поука в края, или скромното и често срещано "Защото ме кефи".

6. Ама истинска ли е?

Освен ако не разговаряте с дете, което най-вероятно си е налепило картинки по ръцете, вероятността татуировката да е истинска е около 99%.

7. Не те ли е страх как ще изглежда като остарееш?

Не, честно, колко хора мислят какво ще им се случи след 50 години? И без значение дали имаме татуси или не, кожата ни ще изглежда така, както природата е решила. Или пластичният хирург.

8. Нали знаеш, че ще го имаш цял живот?

Като се има предвид, че това е една от характеристиките на татуировките, отговорът е ДА!

9. Вашите как реагираха?

Този въпрос може да бъде зададен на някой тийнейджър, не и на голям човек.

10. Аааа, това е от оновааа?

Много често различни символи, части от лога или съвсем авторски произведения изразяват едно нещо, а "зрителите" са убедени, че е нещо съвсем друго. Ами не - не е!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ