10 важни истини за света около нас

30.01.2015, 19:26

За да сте наясно какво се случва

   
 
10 важни истини за света около нас

Винаги е добре човек да знае повече неща, особено за заобикалящия го свят и хората в него. Разбира се, няма как да знаем абсолютно всичко, но това не означава да пропускаме любопитната информация покрай ушите си. Като тази, която ще прочетете сега. Вижте няколко факта, които ще обогатят знанията ви за света около вас.

1. Пяната не е в течно, газообразно или твърдо състояние. Тя е в трите състояния едновременно.

2. Науката все още не е намерила точен отговор на въпроса защо се получава статично електричество между сходни предмети или тотално противоположни.

3. Повечето нощни насекоми са привлечени от светлината, но не е ясно защо. Само изкуствената, създадена от човека светлина ги привлича. В противен случай всички щяха да летят към Слънцето.

4. Може да спрете да хълцате като си дръпнете ухото. Ректалният масаж също работи, но го използвайте само в крайни случаи.

5. Децата днес развиват много повече алергии от предишните поколения. Науката не може да каже нещо категорично по въпроса.

6. Мигрената може да се предава по генетичен път, но не е ясно защо изобщо се получава.

7. Вирусите нито са живи, нито са умрели. Учените не могат да ги класифицират, защото вирусите нямат метаболизъм, за да са живи, но въпреки това се репродуцират.

8. Не е ясно защо хората остаряват при това с различна скорост.

9. Учените не могат да кажат какво точно са цветовете. Количеството цветове, които виждаме, зависят от количеството рецептори, които имаме.

10. Въпреки че кучетата са опитомени преди най-малко 33 000 години, може би в началото не са били същите животни, които имаме днес. Учените вярват, че вероятно е имало "сестрински" вид, от който е започнало опитомяването.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ