"Пазители на Галактиката" е от космическа класа  4 Виж всички снимки

06.08.2014, 10:38

Marvel отново удариха десетката

   
 

Тъй като никога не съм бил голям фен на космическите истории подходих малко резервирано, когато за пръв път видях заглавието "Пазители на Галактиката". Като голям фен на комиксите обаче доста бързо се сетих че всичко, носещо логото на Marvel, е истинска машина за пари. Новата перла във филмовата колекция на нюйоркските великани затвърждава с пълна сила репутацията на компанията.

1355166

"Пазители на Галактиката" отново показа таланта на вездесъщия Стан Лий не само като художник, но и като продуцент. Макар и малко необичаен актьорският състав е много добре подбран и всеки от участващите просто "залепва" за повереният му персонаж. Може би най-голямата изненада (в положителен аспект) идва от Крис Прат, изпълняващ ролята на главния герой Питър Куил. За всеобща изненада сравнително неопитният в киносредите американец влиза чудесно в образа на междугалактическия иманяр Куил, който освен това е доста сантиментален и забавен персонаж. Като заговорихме за забавни персонажи обаче съм длъжен на първо място да спомена енотът Рокет. Малкият гърмящ и взривяващ наред пухкавел, озвучаван от Брадли Купър, на няколко пъти ще ви остави без дъх от смях със своето неподражаемо и на моменти хапливо чувство за хумор. Доста от шегите му обаче не биха се получили по този начин без присъствието на неговият верен приятел и бодигард - дървообразният Грут, говорещ с гласа на Вин Дизел. Въпреки че знае само три думи на човешкият език изглеждащият в началото на филма малко, ами, вдървен Грут впоследствие изиграва изключително важна роля в кулминацията на историята. Друга приятна изненада е изпълнението на бившия кечист Дейв Батиста в ролята на добродушния, но не особено умен Дракс Унищожителя, търсещ възмездие от злодея във филма - страшилището на космоса Ронан (в ролята Лий Пейс) - за убитите си съпруга и дъщеря. "Но къде са традиционните за творбите на Marvel готини мацки?" може би ще попитате притеснено вие. Спокойно, оставям най-хубавото за накрая. Зоуи Салдана, изпълняваща ролята на Гамора, и този път е изключително секси, въпреки че е зелена (или пък точно затова), а влизащата в образа на нейната заварена сестра Нибула Карен Джилиан се справя толкова добре с поверената задача, че чак можете да я намразите докато я гледате. 

1355164

Историята: Като дете Питър Куил е отвлечен от Земята и е обучен от група опасни иманяри, издирващи ценни артефакти из цялата Галактика. При една от мисиите си Куил се натъква на сфера, притежаваща огромна сила и потенциала да унищожи Вселената. Питър бяга с артефакта, заради което си навлича гнева на бившите си работодатели, които обявяват награда за главата му. Междугалактическият терорист Ронан обаче също иска сферата и изпраща след него най-добрия си убиец - Гамора. Поблазнени от голямата награда, обявена за Куил, ловците на глави Рокет и Грут се опитват да го заловят, но за зла беда точно тогава се намесва и Гамора. В крайна сметка четиримата са заловени и изпратени в затвора, където срещат Дракс Унищожителя, живеещ единствено за да свети маслото на Ронан.

1355168

Неслучайно филмът излиза в разгара на лятото. Това е блокбъстър в най-традиционния смисъл на понятието, като още от постера ви става ясно, че лентата до голяма степен разчита на предишните творения на създателите си и по-точно на тяхната чудесна репутация. Времетраенето от 121 минути изобщо не бива да ви стряска, тъй като то минава почти неусетно в разгара на междузвездните гонитби и конспирации. Ако търсите нещо свежо и разтоварващо и в същото време грабващо вниманието, то "Пазители на Галактиката" е филмът за вас. Дори няма да усетите кога сте се озовали на ръба на седалката.

Автор: Иван Недялков

1355160

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 2
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 12.08.2014 | 20:25
2 Благодаря!
от Не е посочен | 06.08.2014 | 11:48
1 Никак не са ми по вкуса тези филми
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ