24 правила, които ни правят мъже

21.10.2013, 14:52

От вас зависи дали ще ги спазвате

   
 
24 правила, които ни правят мъже

Да бъдеш мъж е отговорност и привилегия. Затова и всички ние трябва да се стараем да пазим доброто име на нашия пол. Разбира се, всеки от нас знае най-добре как иска да бъде възприеман, като какъв иска да го познават хората и по какъв начин иска да успее. И все пак, предлагаме ви тези 24 правила, които правят мъжете мъже. Някои от тях няма да ви допаднат, други ще ви "легнат на сърцето". По-важното е поне едно да ви насочи в посоката, в която искате.

1. Спазвайте правилата на живота

Така ще се научите на отговорност, а и хората ще могат да разчитат на вас.

2. Яжте всяка ябълка, която видите

Здравословно е.

3. Не бягайте от конфликта

Някои мъже цял живот се мъчат да избягват конфликтите с колегите, съседите и изобщо хората, които срещат в живота си. Само че едно от удоволствията на това да си мъж е да можеш да се изправиш гордо и да защитиш принципите и идеите си.

4. Бъдете добри гости

Добрият гостенин е канен по-често. Бъдете културни, помагайте и не оставяйте кални стъпки в банята.

5. Приемайте загубите

Един мъж трябва да знае как да приема загубите в живота. А те са много. Истинският мъж знае и как да се държи, когато негов приятел страда.

6. Животът не е генерална репетиция

Животът си е живот и репетиции изобщо няма, така че се хващайте на работа и не отлагайте.

7. Първо жените и децата

Равенството между половете може вече да е факт, но и днес жените и децата са с предимство. Мъжете сме по-силни от жените и, освен ако си нямате работа с някоя наистина гадна кучка, спазвайте това правило.

8. Не всичко, което е за ядене, е вкусно

Всички смятат, че храната трябва да е вкусна и, когато нещо не ни харесва, отказваме да го ядем. Само че на истинския мъж му е нужно висококачествено гориво, така че понякога ще се налага да ядем неща, които не са ни вкусни. Броколи, спанак и каквото друго не обичате - стягайте се и започвайте да го ядете, защото най-вероятно е доста полезно.

9. Яжте чесън

Всяка храна, подправена с достатъчно чесън, става извънредно вкусна и полезна. Разбира се, трябва да знаете кога да НЕ ядете чесън, за да не притеснявате други хора с дъха си.

10. Бъдете кавалер

Обмисляйте добре как се държите с една дама, независимо къде се намирате. Ако сте в хотел, не влизайте в стаята ѝ, ако нямате изрична покана, защото така ще я злепоставите.

11. Бъдете искрен

Абсолютно задължително правило не само за всеки мъж, но и за всеки човек.

12. Бъдете смел

Не безразсъдно смел, но все пак винаги бъдете готов да се притичате на помощ - физически, финансово, емоционално или просто за по чашка.

13. Обичайте

Любовта разнежва жените и дава сили на мъжете. Един мъж се познава по колата, която кара, и жената, която обича. Ако има късмет, намира партньор в живота.

14. Бъдете благороден

Не по потекло, а по действия.

15. Не се страхувайте да действате

Дейният мъж всява неувереност у враговете. Без значение дали "оръжието" ви е в постъпките, или в думите, трябва да действате, за да знаят всички около вас, че сте мъж на място.

16. Не се страхувайте от страха

Истинският мъж трябва да може сам да се цели по-високо, да търси нови граници на собствените си възможности. Не бива да се примирява с познатите и отработени неща.

17. Бъдете оптимист

Лесно е да се откриват лошите неща. Ужасно е да сте мъж, който вижда само грешките, липсите и недостатъците в живота. Бъдете мъж, който знае как да търсите успехите, бъдете оптимист и търсете положителните неща.

18. Почивайте си

Истинският успех се постига чрез непрестанна работа, но и с качествена почивка.

19. Осъществявайте идеите си

Имате ли план как да забогатеете, да спасите света или да се забавлявате? Действайте. Колкото по-бързо се провалите, толкова повече опит ще натрупате и толкова ще сте по-подготвени за следващото начинание. По-добре провал, отколкото неосъществена идея.

20. Избирайте бързо

Истинският мъж не се колебае. Той знае кой е правилният избор и не му е нужно твърде много време, за да вземе решение. Това правило важи при всяка ситуация - дори и в ресторанта, когато държите менюто в ръце.

21. Забавлявайте се

Не винаги в нещата има смисъл. Понякога има чисто забавление.

22. Търсете решенията

Бъдете като водата, която, ако срещне препятствие по пътя си, винаги намира път да го премине. Дори и да трябва да се мъчи с години.

23. Бъдете стабилен

Когато трябва да отстоявате принципите или решенията в живота си, бъдете стабилен и силен.

24. Бъдете благодарен

Когато има за какво, бъдете благодарен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 4
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 22.10.2013 | 15:54
4 това са много важни съвети, които смятам, че спазвам безпрекословно и немедленно.
от Не е посочен | 21.10.2013 | 15:57
3 Браво на вас ви е доста по-лесно от колкото на нас.
от Не е посочен | 21.10.2013 | 15:41
2 Много хубави съвети. Браво!
от Не е посочен | 21.10.2013 | 14:57
1 Много добри съвети, един истински мъж трябва да ги спазва и главната му цел да е ежедневно да прави жената до себе си щастлива и да предизвиква усмивка на лицето и.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ