Успява ли "Тед 2" да настигне "Приятелю, Тед"?

05.07.2015, 10:38

Мечето човек ли е?

   
 
Успява ли "Тед 2" да настигне "Приятелю, Тед"?

Смеем да твърдим, че филмът "Приятелю, Тед" беше една особено свежа комедия. И когато разбрахме, че се снима втора част, се заредихме с големи предварителни очаквания. Дали обаче вторият филм се е получил? Още не сме го гледали, но сме сигурни, че нашите приятели от Operation Kino имат какво да ни кажат. Ето част от тяхното ревю:

Структурирането на даден филм е чисто изкуство. Направиш ли го правилно, зрителят те аплодира, но издъниш ли се, всеки започва да се оплаква от недостатъците ти. Екшъните например, понякога компенсират калпавия си сюжет с бомбастичен завършек. При комедията нещата съвсем не стоят по този начин – веднъж изчезне ли ѝ енергията и спре ли да носи смях, след това е изключително трудно да се регенерира нейната мощ.

"Тед 2" стартира с такава невероятна скорост, че няма как да не се зарадваш, че отново си се събрал заедно с Джон Бенет (Марк Уолбърг) и прелестното цинично мече на Сет МакФарлън. За съжаление тази радост не трае дълго, защото в един момент филмът се проваля и разваля доброто впечатление, изградено от първата половина. Единствената причина "Тед 2" да не рухне изцяло, е дуото Уолбърг и МакФарлън. Задругата им е толкова заразителна, че незабавно усещаш, че си част от тайфата. Съществува една непринуденост във взаимоотношенията между Уолбърг и МакФарлън, които са прочувствени, топли и задължително забавни, независимо дали това включва сипване на пиячка по баровете и случайно попадане на мъжки придатъци в интернет; гледане на "Закон и Ред" и пеене на песента от интрото на сериала, докато са пияни или усилията им да унищожат заразения компютър на Джон Бенет.

"Тед 2" започва със сватбата на Тед (Сет МакФарлън) и Тами-Лин МакКафърти (Джесика Барт). За съжаление, докато най-добрият му приятел вече навлиза в този етап от своя живот, Джон Бенет (Марк Уолбърг) още не е преодолял края на връзката си с Лори Колинс (Мила Кунис). Но когато Тед и Тами-Лин решават да си имат бебе и с това да докарат брака си до следващото ниво, те са изумени, когато научават, че Тед се приема по-скоро като собственост, отколкото като човек (и точно поради този факт легално не могат да си осиновят дете), и той трябва да докаже гражданските си права в съдебната зала.

Цялото ревю на "Тед 2" можете да прочетете само в Operation Kino.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ