8 пъти, в които "Семейство Симпсън" предсказаха бъдещето

20.04.2015, 14:04

Общото между Хоумър и Хигс бозона

   
 
8 пъти, в които "Семейство Симпсън" предсказаха бъдещето

За своите 26 сезона героите от "Семейство Симпсън" са изпадали в какви ли не ситуации и са обсъждали почти всяка тема от света. За толкова много време е нормално да са предсказали случайно туй-онуй. Някои от пророчествата им обаче са стряскащо точни. Вижте 8 предсказания на The Simpson's за бъдещето, които се оказаха верни.

Риба с три очи

1495494

"Семейство Симпсън" са много добри в прогнозите си за бъдещето, след като още в третия епизод на сериала през 1990 г. Барт намира в замърсено езеро, близо до местния ТЕЦ, риба-мутант, която е с три очи. Двайсет години по-късно трима аржентински рибари остават шокирани, когато хващат триока риба, също в близост до топлоелектрическа централа, точно както в "Семейство Симпсън".

Хвърлящият кръв билборд

1495493

В четвъртия сезон на "Семейство Симпсън" 1992 г. темата в един от епизодите е излизането на филма "Ичи и Скречи", който е промотиран с билборд. На него Ичи обезглавява Скречи и кръвта му пръска хората, които минават по улицата. През 2008 г. в Нова Зеландия, по случай първото излъчване на филма "Убий Бил" в страната, по улиците са поставени билбордове, които също като в The Simpson's пръскали минаващите хора и коли с изкуствена кръв.

Шпионажът на Агенцията за национална сигурност

През 2007 г. в "Семейство Симпсън" си правят шега с Агенцията за национална сигурност, която в епизода подслушва обикновените американци. През 2013 г. в реалния живот избухва скандал именно с подслушвания на Агенцията. Всъщност скандали от този тип съществуват от преди 2005 г. и сигурно това е момента, в който се питате какво общо имат The Simpson's с това. Вижте тази снимка от епизод на сериала от 1997 г. - много преди да стартира модерната програма за наблюдение, част от войната срещу тероризма.

1495495

Олиото като гориво

1495492

През 1998 г. "Семейство Симпсън" предвиждат възникването на изненадващ тип престъпление. Барт и Хоумър започват да крадат грес и да го продават на заводите за рециклиране. Десет години по-късно се отчита скок в кражбата на грес и преработването му в биодизел.

Ресторант в самолет

1495491

През 1998 г. Хоумър и Мардж прекарват една от най-романтичните си годишнини в самолет-ресторант. По-късно в Колорадо Спрингс наистина врати отваря ресторант, който е поместен в стар самолет.

Facebook ферма

1495498

Повече от 10 години преди Farmville да превземе света, The Simpson's предсказват ден, когато децата им ще садят и отглеждат растения, без дори да се помръднат.

Масата на Хигс бозона

1495496

През 2013 г. учените от ЦЕРН потвърждават съществуването на Хигс бозона, познат още като Божествената частица. Д-р Саймън разказва в книгата си "Семейство Симпсън и техните математически тайни" за гениалното откритие на Хоумър в епизода "Магьосникът от вечнозелената тераса". В него сценаристите включват уравнение, което изчислява масата на божествената частица. Резултатът е минимално по-висок от реалната маса, доказана само преди няколко години.

9/11

В първия епизод на девети сезон на The Simpson's през 1997 г. семейството пътува до Ню Йорк. В един от кадрите Лиса държи обява, предлагаща евтина екскурзия до Голямата ябълка на стойност 9 долара. Интересното е, че цената стои на фона на емблематичните за града кули близнаци, които по чисто съвпадение, а не заради илюминатска намеса, са обект на терористични атаки точно на 9/11. Вижте сами...

1495497

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ