Убийте скуката с девет абсолютно случайни факта

14.05.2015, 14:45

... за да разнообразете ежедневието си

   
 
Убийте скуката с девет абсолютно случайни факта

Когато всичко около вас е пълна скука и се чудите какво да направите, се налага да намерите начин да разведрите обстановката. Ще ви помогнем да разчупите леда между вас и пространството, като ви предложим девет абсолютно случайни факта от света. Толкова ни мързи, че направо започваме:

1. Мъж от Китай си купува самолетен билет за първа класа на авиокомпанията China Eastern Airlines. Интересен факт, нали? С този билет, китаецът всеки ден в продължение на година ходи на летището и яде безплатно. След близо 300 хранения, сменя полета си за следващия ден, после отказва билета си, а компанията възстановява пълната сума, която е дал за него. Голям дявол е тоя.

2. През януари 1913 г. Зигмунд Фройд, Адолф Хитлер, Владимир Ленин и Лев Троцки са постоянни клиенти на едно и също кафене във Виена – Cafe Central.

3. В космическото пространство се рее воден резервоар, който е 100 000 пъти по-голям от слънцето и съдържа 140 трилиона пъти повече вода от всички океани на Земята. Така казват.

4. Хората са най-стресирани на възраст между 18-33 г. След 33-тата годишнина нивото на напрежение намалява значително.

5. Докато разработва Macintosh, Стив Джобс иска да добави мистериозен символ, който да се повявава на всеки хиляден път от използването на операционната система. Той щял да се появява толкова бързо, че хората да се чудят дали са си въобразили или наистина са го видели.

6. Преди Втората световна война немският е вторият най-разпространен език в САЩ. Използва се в местни административни управления, училища и вестници.

7. Съществува джаджа, която трансформира издишвания въздух в енергия за зареждане на телефона.

8. Дрямката след учене помага за по-качественото усвояване на информацията.

9. Преди да бъде разрушен през 2012 г., почти 1% от населението на Гренландия живее в един жилищен блок, наречен Blok P.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ