Тънкостите на канадската борба

03.11.2011, 16:43

   
 
Тънкостите на канадската борба

Запалени ли сте? Ние да. И не пропускаме да се пробваме на всеки купон, след като ни дойде силата, разбира се. Обаче ни се иска да станем истински мастъри в играта. Затова останахме много заинтригувани от съветите, които дава Майк Селерис – представител на Асоциацията по канадска борба в Ню Йорк, в Men's Fitness.

Захватът

"Най-важната част от борбата е захватът" - казва Селерис. Затова трябва да хванете ръката на опонента възможно най-високо, така че да атакувате пръстите му, за предпочитане в основата им. Това ще ви помогне да разхлабите неговия захват и да придърпате ръката му далеч от тялото му, отслабвайки нейната позиция.

Използвайте силата на тялото

Ако се борите с дясната ръка, поставете десния си крак напред – почти под масата и го "закответе" там. Дръжте бедрата си близо до масата и стегнете мускулите на бедрата. Тази позиция ще ви позволи да придърпате опонента към себе си и да го победите.

Ако губите

Когато видите, че сте на път да загубите, "вкарайте рамо". Доближете рамото до китката си, така че цялото тяло да се включи. И ръката ви ще го последва.

В канадската борба не е толкова важна самата сила, а как я използвате. Всъщност това е един много интересен спорт, в който можем да видим много тежки "борци" да падат от кльощави такива или мъже да бъдат побеждавани от жени. Имайте предвид тези съвети следващия път, когато сте на купон, а жена ви предизвика на канадска борба. Ако подходите твърде уверено и самонадеяно, не се учудвайте, когато тя просто ви просне на масата и то не в добрия смисъл.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ