Трябва ли мъжете да обезкосмяват подмишниците си?

11.08.2017, 19:00

Интересен въпрос

   
 
Трябва ли мъжете да обезкосмяват подмишниците си?

В последно време хората твърде много започнаха да се вълнуват от космите по телата на другите хора. В днешно време мъжете стават все по-суетни и често прибягват до кварталната козметичка, която прави телата им гладки като бебешко дупе. Когато става дума за обезкосмяване, обикновено се смята, че мъжете не са длъжни и дори, че не е редно да го правят, защото това отнема от мъжествеността им. Но в крайна сметка личния комфорт би трябвало да е по-важен от обществените норми.

Какво смятат лекарите?

Подмишниците са естествен регулатор на температурата на тялото, през който се появява потенето. Окосмяването в тази зона играят ролята на филтър, който предотвратява навлизането на вредни бактерии в тялото, отлагането на прах върху лимфните възли и загубата на влага.

В същото време прекомерната "растителност" понякога увеличава възможността за натрупване на влага в подмишниците, а влажната и топла среда е благоприятна почва за възпроизводството на микроби.

В допълнение, небръснатите подмишниците се потят много по-бързо от гладките. Потта под влиянието на бактериите се разлага, което причинява и неприятната миризма. Премахването на космите значително намалява вероятността от вредни микроби и на отблъскващ мирис.

1959672

Какво да правим? На първо място трябва да се съсредоточиш върху индивидуалните си показатели, като състоянието на кожата, наличието на алергични и дерматологични заболявания, реакция на тялото към процедурата за обезкосмяване и т.н. Да се разчита единствено на естетически предпочитания в тази ситуация не е достатъчно. В случай на медицински противопоказания, можеш да скъсиш дължината на космите с ножици и да следиш състоянието на "свежестта" на подмишниците.

Какво казват жените?

Според резултатите от изследванията, проведени от учените от Чехия, миризмата на пот при обезкосмените подмишници е много по-атрактивна за жените от ароматът на необезкосмените. по време на проучването жените не са знаели каква проба помирисват, но в същото време ароматът на небръснатите подмишници не им понесъл.

1959670

Учените вярват, че има еволюция в тази област. Жените започват да предпочитат по-слаби мъжки миризми или дори аромати от изкуствен произход (тоалетна вода, дезодоранти). Изглежда, че еволюцията в областта на личната хигиена може да се сравнява с динамиката техническият прогрес. 

И в крайна сметка космите са неизменна част от телата ни и изборът дали да ги премахнем си остава лично наш. когато взимаш подобно решение трябва сам да прецениш как се чувстваш по-комфортно и по-добре. Не бива да се влияеш от хората, а от собствените си предпочитания, защото все пак става дума за твоето тяло.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Потресаващо еротични снимки от фотографа Тайлър Шилдс  16
Ето как киното може да ни помогне да научим английски
Наградиха Linkin Park на American Music Awards, а после ги изгониха от залата!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Кръстовището с най-убийствена пътна маркировка на планетата!
Най-добрите гифчета от изминалата седмица + мълния срещу заря
Най-горещите българки в Instagram за тази седмица
4 души, които се подлагат на ужасни експерименти в името на всеобщото благо
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta