ВИДЕО: Дървеният професор  8 Виж всички снимки

09.10.2011, 11:02

   
 

Четири колела се търкалят пъргаво по улиците на голям американски град. Набират скорост, започват да свистят, отлепят се от асфалта и чупят дъската.

Не, спокойно, това не е най-новият жаргон или ъпдейт на "чупи гипса", който сте пропуснали незнайно как, а дъска в буквалното ѝ значение. Не става дума и за следващия зверски бърз автомобил, а за един наистина добър скейтборд, който насилствено се разцепи на две.

Ей така за идеята, хората правят какво ли не, но американците ги признавам за най-независимо смахнатите професори без диплома. Свободата на слово и действие, което им предоставя държавата им, от малки изгражда у тях съзнание на иноватори, експериментатори или дори откачалки ако искате ги наречете (само пример: Jackass).

Много често обаче тези експерименти ги отвеждат до бъдещето, в чиито рамки се събираме ние днес. Точно така от шантавата идея да изпече гума в гофретника на жена си Бил Бауерман* стигнал до иконичните "вафлени" подметки на Nike и точно така Ерик Сигнер от Shwood сега е на път да промени начина, по който някога сме си представяли, че се правят очила.

Главният герой в текста, а именно счупеният скейтборд, е тясно обвързан с Ерик. Той го счупи и то нарочно, само за да пробва дали ще може да направи очила от дъската. Как го постига можете да видите във видеото, а ако се чувствате иноватор и мислите, че можете да гледате на света през дървени очила, то разгледайте галерията и очакваме много Like във Facebook.

*Един от основателите на Nike.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ