Тони Хоук е на 48, но още го може!

27.12.2016, 19:30

Скейт легендата все още може да изпълни най-великия си трик

   
 
Тони Хоук е на 48, но още го може!

Когато някой каже скейтборд, първата и най-логична асоциация без съмнение е името на Тони Хоук. Най-голямата звезда на този спорт е вдъхновил хиляди хора по света да започнат редовно да се пребиват с дъската на колелца, благодарение на огромното си майсторство и невероятна отдаденост (както и култовата серия видео игри, разбира се).

А когато говорим за отдадеността му, със сигурност 27-ми юни 1999 г. е знакова дата в това отношение. Тогава Хоук е на 21 години и на състезанието "X Games" става първият човек в историята, който успешно приземява т.нар. трик "900". Името му идва от 900-градусовото завъртане, което се изисква за изпълнението му, а след няколко опита той най сетне го прави (вижте видео).

"Много неща се случиха в живота ми от тогава, но това си остава върховата точка в състезателната ми кариера. Днес се навършват 17 години от "X-Games" и аз ще го опитам отново, защото усещам, че мога да го направя. Когато бях по-млад никога не съм си помислял, че на 48 години още ще опитвам да го направя, но ето, че продължавам.", казва той в специалното видео за Youtube канала RIDE Channel, заснето на 27-ми юни тази година.

48-годишния Тони Хоук показва невероятен атлетизъм и се изправя отново след много падания, но в крайна сметка успява! Вижте във видеото:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Кучета играят на криеница  15
Книги, които всеки интроверт трябва да прочете
Създателите на Семейство Симпсън пускат нов сериал!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Този тест ще определи дали си шизофреник, гений или човек с нормална психика
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
Втора серия на Game of Thrones! Реакциите на зрителите!
Най-ужасяващите методи за изтезаване
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta