Тони Хоук е на 48, но още го може!

27.12.2016, 19:30

Скейт легендата все още може да изпълни най-великия си трик

   
 
Тони Хоук е на 48, но още го може!

Когато някой каже скейтборд, първата и най-логична асоциация без съмнение е името на Тони Хоук. Най-голямата звезда на този спорт е вдъхновил хиляди хора по света да започнат редовно да се пребиват с дъската на колелца, благодарение на огромното си майсторство и невероятна отдаденост (както и култовата серия видео игри, разбира се).

А когато говорим за отдадеността му, със сигурност 27-ми юни 1999 г. е знакова дата в това отношение. Тогава Хоук е на 21 години и на състезанието "X Games" става първият човек в историята, който успешно приземява т.нар. трик "900". Името му идва от 900-градусовото завъртане, което се изисква за изпълнението му, а след няколко опита той най сетне го прави (вижте видео).

"Много неща се случиха в живота ми от тогава, но това си остава върховата точка в състезателната ми кариера. Днес се навършват 17 години от "X-Games" и аз ще го опитам отново, защото усещам, че мога да го направя. Когато бях по-млад никога не съм си помислял, че на 48 години още ще опитвам да го направя, но ето, че продължавам.", казва той в специалното видео за Youtube канала RIDE Channel, заснето на 27-ми юни тази година.

48-годишния Тони Хоук показва невероятен атлетизъм и се изправя отново след много падания, но в крайна сметка успява! Вижте във видеото:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Дори да изглежда така, Mercedes 300S струва един милион долара!
Когато инженерната мислъл ти извира от ушите!  17
Мъдри цитати за живота от един 80-годишен мъж
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-смешните картинки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица!
Камери за наблюдение заснемат смъртоносна засада
Полицейското минало на Кърт Кобейн
5 начина да се забавлявате на макс това лято без да загърбвате здравия разум
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta