Родителски грешки

14.03.2016, 10:00

С вашите камъни...

   
 
Родителски грешки

Родителите често се сърдят на децата си, че са непослушни и не се държат добре, без да си дават сметка, че именно те са виновни за това поведение на подрастващите. Вижте 10 често срещани родителски грешки, които са доста лоши.

Грешка 1

Ако детето ви нарочно ви безпокои и дразни, то е защото не показвате достатъчно привързаност към него и не му обръщате достатъчно внимание.

Грешка 2

Ако детето ви няма добро самочувствие, това е защото повече го съветвате, отколкото да го окуражавате.

Грешка 3

Ако детето ви е страхливец, това е защото твърде бързо сте му се притичали на помощ. Не премахвайте всяко препятствие по пътя му веднага.

Грешка 4

Ако купувате всичко на детето си и то продължава да взима неща, които не му принадлежат, това е защото не му позволявате и не го учите да прави избор.

Грешка 5

Ако детето ви не умее да защитава позицията си, това е защото още от най-ранна възраст сте му се карали и възпитавали пред другите хора. Добрите родители не правят това дори пред братята и сестрите на детето, само насаме.

1664774

Грешка 6

Ако детето ви се сърди много често, може би това е защото не сте му обръщали достатъчно внимание, когато се държи добре, а то получава времето и вниманието ви само когато се държи лошо.

Грешка 7

Ако детето ви е завистливо, това е защото постоянно сте го сравнявали с другите деца.

Грешка 8

Ако детето ви не зачита чувствата на другите хора, вероятно вие само му нареждате и заповядвате, без да обръщате внимание на това, което то иска и чувства.

Грешка 9

Ако детето ви пази тайни от вас, това е защото вие винаги преувеличавате и правите от мухата слон.

Грешка 10

Ако детето ви лъже, значи в миналото винаги сте преувеличавали грешките му.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ