Писмо от редактора: Татко

Едно детско съчинение в малки части

   
 
Писмо от редактора: Татко

Всички си имаме "татко", някои не го познават, на мен ми се падна честта да го имам и да не го разбирам. Моя татко не е като другите татковци, поне за мен. От малък трябваше да практикувам жестока психология, за да се докосна до него.

Преди около 7 години, а може и 8, в едно квартално заведение с треперещ глас ми каза... "Ще си имаш братче!"! Преди 10 години в колата с още по-треперещ глас ми каза: "Имам си приятелка, искам да те запозная с нея.".

Така започна един нов живот пълен с любов, премеждия и пак любов. Вечеря в четвъртък, тайните запаси на Мими със сладко, шумните семейни сбирки в Карлово и прочие. Преди да се роди брат ми с Мими бяхме еднакви по форма, на снимките от родилното – също. (Те са забравени)

И сред малкото щуро бебе, което си късаше чорапите от ритане, собствените ми бели, лъчезарната Мими и леко навъсения поглед на татко се минаха 7 години. Любов, смях, разочарования и сълзи – фемили.

Минаха се не само така. Преди годините на любов се минаха такива, когато баща ми ходи на войни, беше на места, където хората се убиват не за парче месо, а от омраза, влизаше на места, където могат да те гръмнат, защото си се усмихнал "по така". И това е най-малкото...

Помня изражението и лицето на баща ми преди и след войните – има промяна. Очите обаче, на моя татко, не могат да се объркат – те са сериозни, изпитателни и много добри.

Днес, татко е друг, няма белези от войните, освен две сериозни бръчки на челото. За това помага семейството му, различният живот и ракийката с Мими.

Стефан – така се казва моят малък брат, синът на татко и Мими. Казва "благодаря", когато трябва и днес е първият му учебен ден!!! 

Благодаря!

1977057

   
 
Още по темата
Писмо от редактора: Another Brick in the Wall
Писмо от редактора: Защо 8 март не е за майки
Писмо от редактора: нечистокръвното семейство
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Поредна доза снимки от колекцията "Ако го нямахме заснето, нямаше да ни повярваш!"  16
Порно звезди дават уроци по кунилингус
Суперкаручки бегачки: Porsche Panamera Turbo Sport Turismo срещу Mercedes-AMG E 63 S
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Тези крави изписаха съобщение, което може да бъде прочетено от космоса
Най-добрите гифчета от изминалата седмица + технологии от бъдещето!
Марк Твен използвал думата с ,"н" в "Приключенията на Хъкълбери Фин"
Особености на руската пожарна безопасност!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta