Най-сексуалните произведение по мотиви на Библията! (Част1)

12.10.2017, 18:00

Светото Писание съвсем не е толкова целомъдрено

   
 
Най-сексуалните произведение по мотиви на Библията! (Част1)

Християнската църква днес (а и преди) с всички сили се бори за нравственост и целомъдрие, но много писатели съвсем не тълкуват така нещата. Div ти разказва за основаните на Библията произведения, където секса е ключов момент.

Гавриилиада. А.С. Пушкин

1990076

Тази поема е написана от Пушкин още в младостта му и тя не се изучава в училищата. И не е удивително: на децата се опитват да се вменят само душевните терзания на автора. Всъщност в огромна част от творчеството на Пушкин присъства сексът, разврата и богохулните мисли.

Конкретно за тази поема той дори има известни неприятности. Книгата става толкова популярна, че Пушкин е извикан да дава обяснения във Временната върховна комисия.

1990071

Най-интересното е сатирата с непорочното зачатие на Мария, която той нарича доста сексуална девица. Не само самият Бог искал да се позабавлява с нея (в облика на Гълъб), а и архангел Гавраил (който трябвало само да каже на Мария, че Бог я е оправил), че даже и Сатаната – и всичко в един ден.

Саломе. О. Уайлд

1990074

Това е пиеса, посветена на библейския разказ за крал Ирод и САЛОМЕ - магнетичната юдейска принцеса, която пожелава пророка Йоан и невъзможната й любов я превръща в чудовище.

Има много кръв, еротика и като цяло ти предлагаме да я прочетеш – кратичка е и няма да съжаляваш.

120-те дни на Содом. Донасиен Алфонс Франсоа дьо Сад

1990075

Четирима аристократи искат да направят върховната оргия. В книгата има всичко, което може и не можеш да си представиш.

Жертвите на оргията са 46 (предимно девици и млади мъже) и от секс се минава на жестоки убийства.

1990072

Последното изкушение на Христос. Никос Казандзакис

1990073

Романът на Никос Казандзакис "Последното изкушение на Христос", е публикуван за първи път на английски език през 1960 година. Светият синод на гръцката православна църква в Атина иска да спре разпространението му в Гърция.

"Исус има неизвестна предишна връзка с Мария Магдалена, еврейска проститутка. След като я спасява от тълпата, събрана да я убие за проституция, Исус започва да проповядва. Независимо че се сдобива с ученици, остава несигурен в ролята си. Христос посещава Йоан Кръстител, който го кръщава. Двамата обсъждат теологията и политиката. Основната цел на Йоан е да се освободи от римляните, докато Исус твърди, че хората трябва да следват повелите на духа. Исус отива в пустинята, за да изпробва връзката на Бога със самия себе си. Там бива изкушен от Сатаната, но се съпротивлява и се вижда с брадва: отговор на дилемата на Исус дали да избере пътя на любовта (символизиран от сърцето), или пътя на насилието - представен от брадвата. Исус се връща от пустинята до дома на Марта и Мери, които се опитват да го убедят, че начинът да се угоди на Бога, е да имаш дом, брак и деца. Тогава Исус се явява на чакащите си ученици и ги кани да го последват. С ново доверие той извършва различни чудеса и издига Лазар от мъртвите."

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Армията изготви алгоритъм за пиене на кафе
Старци, готови да ритат задници
Пречи ли глобалното затопляне на държавните служители?
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-отровното растение на планетата
Най-добрите смешки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица!
Какво да не казваме пред партньорката си
Един наш събрат намери най-дивия начин да разкара обожателя на гаджето си!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta