Митовете за изневярата, които всеки мъж трябва да знае

28.07.2014, 13:07

Стига сме вярвали на глупости

   
 
Митовете за изневярата, които всеки мъж трябва да знае

Всички сме чували категорични твърдения за изневерите, които някой наш познат или роднина твърдо заявява и изказва с такава убеденост, все едно сам е преживял целия спектър на изневерите между двама души. Такъв филм няма. Няма точни правила, когато в една двойка се появи трети човек. И въпреки това сме чували не един и два мита за изневерите, които след това започваме също така да повтаряме сляпо...

И понеже говорим за митове, редно е да ги разбием веднага:

1. Веднъж разкрие ли се изневяра, двойката повече никога не може да бъде щастлива

Непрекъснато някой изневерява на някого, хората го разбират, но наистина рядко се чува за двама души, продължили щастливо заедно след като единият си е признал, че е кривнал. Това е така, защото не са много хората, които обичат да говорят за тези неща. А всъщност мъжът и жената могат да си станат дори по-близки, защото им се налага да изговорят много премълчавани неща.

2. Изневярата никога не е заради секса, а заради някакви други проблеми

Понякога цигарата е само цигара, а сексът с друг човек е просто секс. Да, някои изневери се случват заради емоционални нужди, но не чак толкова рядко хората изневеряват и защото имат нужда от секс.

3. Ако няма секс, няма изневяра

Много афери се случват без секс. Според вас изневяра ли е, докато вие спите, вашата половинка да си чати цяла нощ с колега и да споделя най-съкровените си мисли? Човекът, който го прави, може и да не го счита за изневяра, но вие какво мислите? Когато някой споделя емоционалния си свят с някого, с когото потенциално може да изневери, то... няма какво да се лъжем.

4. Изневерите са породени само от сексуално привличане

Както казахме, понякога човек кривва от "правия път", защото има нужда от секс, но често изневерите са породени от емоционални липси. Понякога жената или мъжът от една двойка търси друг човек, с когото да споделя, без да е сексуално привлечен към него.

5. Изневярата се случва заради проблеми в семейството

Истината е, че на света не съществуват идеални семейства. И изневерите не се случват, защото има някакъв конкретен проблем. По-скоро причината е, че мъжът и жената не умеят да общуват помежду си, не успяват да решават ежедневните си затруднения. А и проблемите в една връзка не са повод за изневяра.

6. Веднъж изневериш ли, винаги ще изневеряваш

Не всеки, който веднъж се е забъркал в любовна афера, повтаря прегрешението си. Всичко зависи от онова, което се случи след изневярата.

7. След изневярата задължително следва раздяла

Не бързайте толкова. Половината от сериозните връзки и бракове оцеляват след разкриване на неверен партньор. Ако партньорите искат да работят за връзката си, те бързо ще превъзмогнат проблемите си и дори ще изградят по-здрави взаимоотношения.

8. Изневярата задължително е с много по-млад и много по-красив човек

Не е задължително. Необходимо е просто да е някой нов човек.

9. Който търси флирт, изневерява

Не. Обикновено това се случва на хора, които не си го търсят. Разбира се, тук говорим за случаите, в които наистина става дума за един случай. Хроничните кръшкачи са хора с проблеми и не се вписват в "нормалните" ситуации.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 29.07.2014 | 20:23
1 Интересна и много логична информация.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ