Топ три луксозни дестинации спрямо тяхното БВП

23.05.2018, 09:00

Хвърлете един поглед и си букнете полет веднага!

   
 
Топ три луксозни дестинации спрямо тяхното БВП

СИНГАПУР

БВП на глава от населението: 59,711 интернационални долара

Сингапур е малка страна, която се отличава с това, че е най-гъсто населената страна в света след Монако. Това не е толкова изненадващо, имайки предвид, че почти цялата държава е ограничена от едноименната столица. По-голямата част от БВП-то на Сингапур се дължи на производствената индустрия, а нацията се е специализирала във вноса на продукти, рефенирането им и изнасянето им. 

2061484

ЛЮКСЕМБУРГ

БВП на глава от населението: 80,119 интернационални долара

Люксембург често се споменава заедно с другите мини страни в Европа, но нейната площ е от 2 566 кв. км., а населението й наброява около 510 000 души (сравнително по-голямо от това на Монако, Андора и Лихтенщайн). Характерно за Люксембург е, че има ниска безработица и постоянно растяща икономика, най-вече благодарение на стоманодобивната, химическата, каучуковата и банковата индустрия. Люксембургската столица, която също се нарича Люксембург, е дом на много от основните сгради на ЕС.

2061483

КАТАР

БВП на глава на населението: 102,943 интернационални долара.

Най-богатата страна в света, подобно на своите съседи Обединените арабски емирства и Кувейт, е придобила своето богатство благодарение на петрола. Катар има най-бързо развиващата се икономика в света, което се дължи на изключително покачващите се цени на петрола през последните години. С изключение на петрола, Катар също така допълва дейностите си с изнасяне на природен газ. Допълнително, страната се опитва да се развие и в сферата на тех-компаниите, за да не бъде напълно зависима от изкопаемите горива (които, разбира се, рано или късно ще свършат).

2061485

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

10 примера за алтернативното използване на дрелката
9 невероятни снимки от Калифорния през 70-те: младост, суша и скейборд
Нови 40 полезни лайфхака за всеки ден!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
Неща, които никога не трябва да прави истинският мъж!
30 необичайни лайфхака, които ще променят живота ти!
Гаражът на един милионер!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta