Най-приятелските работни места за татуираните хора

Все още ли татуировките са неприемливи?

   
 
Най-приятелските работни места за татуираните хора

Един от най-големите аргументи срещу татуировките е, че това ще се отрази на възможностите за професионално развитие в бъдеще. Това е жалка, стигмата, свързана с боди арта, но определено все още съществува. Последните проучвания сочат, че около 42% от хората намират татуировките за неподходящи на работното място, а 63% от хората на 60 и повече години ги приемат за напълно неуместни.

Що се отнася до хората на възраст от 18 до 30 години – само 22% смятат, че татуировките и сериозната работа са несъвместими. А според младите мениджъри татуираните хора не се разглеждат с недоверие и тази стигма все повече остава в миналото.

1900881

Според проучване на световния портал за татуировки Тattoodo, компаниите, в които работят най-много татуирани хора са и най-големите и успешни такива на пазара – Trader Joe's, Whole Foods, Target, Ikea, Best Buy, Kohl's, Google, Amazon, Zappos, HP, IMB, Apple и много други.

Според главния редактор на портала, определено има връзка между модерното отношение към служителите и просперитета на компаниите. Според много водещи мениджъри бизнесът вече не се интересува от естетиката на служителите си, а от тяхната производителност. Това е нова идея.

Според анкети на портала в Европа отношението към татуировките на работното място също се променя бързо. Неотдавнашно проучване показва, че 73% от развиващите се компании нямат проблем да наемат някой с видими татуировки.

1900882

Изследването на Тattoodo не стига само до тук. Те разчупват по региони държавите от южната и северна част на света. Така според тях тези от юг са по-склонни да се намръщят на татуировките, за разлика от северната половина. Това трябва да не е изненада за никого, тъй като южните държави обикновено са по-консервативни от северните.

Все пак в България нещата се променят, но все още с бебешки стъпки, а не с гигантски – каквито ни се иска. Във Великобритания през 1940 и 50 година хората са правили световни тату състезания, а в България сме гнили под Желязната завеса.

Въпреки всичко имаме повод за радост. Големите и модерни компании, в които наистина си струва да се развива човек, гледат приятелски на татуировки, което прави времето, в което живеем чудесно човек да бъде себе си.

1900883

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ