Късметлии, които намират съкровища на необичайни места

02.08.2017, 13:00

И ние да имахме такъв късмет...

   
 
Късметлии, които намират съкровища на необичайни места

Не е необходимо да се екипирате със специално оборудване и да отидете до края на света, за да намерите съкровище. Понякога тя лежи точно под краката ви, въпреки че може и да не знаете за това.

Картина на Ван Гог

1954911

Неизвестна рисунка на ван Гог, наречена "Залез в Монтмайор", стои на тавана на норвежки колекционер в продължение на много години. Причината? През 1908 г. негов гост му е казва, че произведението е фалшиво. 100 години след смъртта на колекционера, новият собственик на къщата му намира картината и я занася при експерти, които му казват, че това е безценен оригинал от самия Ван Гог.

Скривалището на Алън

1954910

Когато обикновено американско семейство решава да направи ремонт, ненадейно се натъква на скрит сейф с 51 хиляди долара, заедно с бутилка бърбън от 1960 г. и книга, наречена "Пътеводител за обърканите". Вътре в книгата намират снимка на гърба, на която има бележка от човек на име Винсент: "Алън, имам книга, която трябва да прочетеш." Съпрузите решават да намерят Алън и да му дадат предметите, но досега с нищожен успех.

Фигурка на Фаберже

1954912

През 2013 г. Джордж и Бети Дейвис претърсват в тавана си в Ню Йорк, когато забелязват малка и мръсна кутия с малка фигурка вътре.

Те се обадили на експерт и се оказала миниатюра на казак, поръчана от руския цар Николай II през 1912 г. за жена му. След събитията от 1918 г. фигурата попада в ръцете на американски предприемач, а през 1934 г. той я продава за 2,250 долара. Карл Фаберже е изработил само 50 броя от тези фигурки и всички те се смятат за голяма рядкост. Двойката я продава на търг за 5,2 милиона долара.

Рядък комикс

1954918

Дейвид Гонсалес, строителен работник, ремонтира стените на къща, която току-що е купил в Минесота, когато се натъкна на документи в една от тях. Сред тях той открива рядък комикс от 1938 г ., който е в ограничено издание, което за пръв път включва Супермен. Книгата по-късно е продадена на 175 хиляди долара.

Кутия за обяд

1954916

Двойка купува къща от 40-те години в Охайо и решава да почисти мястото. Докато разчистват, те намират малка зелена кутия за обяд на тавана. Вътре има вестник от 25 март 1951 г. и три опаковки хартия, всяка от които съдържа пачка от американски долари, на обща стойност 23 хиляди долара. Но това не е всичко.

Седмица по-късно мъжът продължава с обновяването и намира друга кутия с пари вътре. Общата сума е 45 хиляди долара в стари и редки банкноти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Тези снимки ще ви накарат да погледнете отново  18
Величествената красота на океана  11
Новият подкосяващ трейлър на "Убийството на свещения елен"!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда, които излизат в четвъртък!
Тези гифчета са толкова горещи, че ще те уволнят, ако ги отвориш в офиса
10 неща за жените от проститутката Алена Н.
Век на смърт и падение: полицейски портрети на затворници от началото на XX век.
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta