Кола, по-евтина от билет за влака?

13.04.2018, 16:00

Мъж избра да си купи кола, вместо да пътува с влак

   
 
Кола, по-евтина от билет за влака?
Източник: Short list

За разлика от българското БДЖ, в Обединеното кралство билетите за влакове са напълно недостъпни - вие почти трябва да похарчите цялата си заплата и то говорим за зтамошна заплата, която определено надминава в пъти нашата, ако сте редовен ползвател на влак. Така че, един раздразнен пътник направи едно гениално решение: просто си купи кола.

Точно така, лондончанин Том Чърч купи кола, за да пътува до Бристол и обратно - само за едно пътуване - защото беше по-евтино от билет за влак. 27-годишният лондончанин иска да види приятел, но е билетите за влак били твърде скъпи. След това, след като видял други да се оплакват от същите влакове на Reddit, Том е вдъхновен да направи нещо различно.

Той купил кола втора употреба и платил за пътна такса, застраховка и бензин - всичко това само за едно пътуване - защото струваше по-малко от билет за иотиване и връщане- 218,10 паунда.

2049366Short list

Колата струва само £ 80. Пътният данък е 81,38 паунда, застраховката за един ден е £ 20,43 и бензинът £ 25. Общо £ 206.81.

 Временните билети за връщане на влакове между Лондон и Бристол струват между £ 210 - £ 218.10.

 Том избрал да закупи автомобилът онлайн - 1997 Honda Civic с 135 000 мили на километража.

 Том, който е съосновател на сайта за кодове на ваучери " LatestDeals.co.uk", каза: "Идеята дойде, когато видях един мъж да сподели своя билетен билет в Reddit. Чувствах разочарованието му, защото исках да направя същото пътуване, за да видя приятел. - В края на пътуването все още имам кола. Вероятно ще я продам отново.Можете да си върнете неусвоения си пътнически данък, за да получите дори да получа печалба! Това е истинска изгодна сделка!''

Трябва да признаем- това е отличен план. Единственият недостатък, разбира се, е, че разваля една от великите радости на живота: да пийнете докато пътувате с влак.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Как се прави копринен матрак от красиво момиче: медитиращо видео
Най-добрите смешки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица!
Най-смешните картинки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица и само ЛОКО  20
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
Нови 40 полезни лайфхака за всеки ден!
Неща, които никога не трябва да прави истинският мъж!
30 необичайни лайфхака, които ще променят живота ти!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta