Кога електромобилите ще станат по-евтини?

26.03.2018, 17:00

Очаква се цената им да падне 3 пъти, но кога ще се случи това

   
 
Кога електромобилите ще станат по-евтини?

Според предвиждането на изданието Bloomberg до 7 години цените на батериите ще паднат 3 пъти. Очакванията са автомобилите на ток на отделните марки да струват колкото стандартни модели с двигатели с вътрешно горене през 2024 година. 12 месеца  по-късно пък се предвижда електрически коли вече да бъдат по-евтини, като това ще бъде постигнато с намаляване на цената на батериите.

Според пазара 1 кВт/ч от литиево-йонна батерия струва някъде около 208 долара – това основна причина за високата цена на електромобилите. Увеличаването на масовото производство на акумулатори, според специалистите ще снизи тази стойност до 70 долара.

"През следващите години пазара на електромобили ще се разширява, но за създаване на истински масов пазар цените на акумулаторите трябва да паднат значително. Производителите са наясно, че ако стонойстта на батерии постоянно расте, подобен резултат не може да бъде постигнат", разказва анализаторът от New Energy Finance – Колин МакКерчер.

Според специалистите правителствата също ще имат ключова роля за подобряване на екологичната обстановка в мегаполисите. Субсидиите, които отпускат също ще помогнат за сваляна на цените на електромобилите по пътя им към крайния потребител.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Канадец 50 години строи бункер от 40 и повече училищни автобуса! Виж го!
Японският инженер прави гигантски робот "Гундам"
На вниманието на всички брадани, запознайте се с Ерик Бандхолц!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Пет лесни начина да припечелите пари
Молекулата на живота и как откритието й промени света
Нагледно видео защо ремонтът пред блока ти никога няма да приключи!
На вниманието на всички брадани, запознайте се с Ерик Бандхолц!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta