Как се изкарва книжка в чужбина?

18.05.2017, 18:00

С много зор…

   
 
Как се изкарва книжка в чужбина?

Шофьорската книжка е важна част от живота на възрастния човек. Всеки оценява предимствата на личния автомобил пред това да буташ в градския транспорт всекидневно.

Ето за как, за колко време и на каква цена бихте могли да се сдобиете със свидетелство за управление на автомобил.

За да изкарате книжка в Русия задължително трябва да сте навършили 18-годишна възраст. Процесът ще ви отнеме 4 месеца и ще ви струва 800 евро. Изпитът съдържа теоретична част, на която не се допускат повече от две грешки, Проверка на основните умения за шофиране на писта и обиколка на града.

В Мексико ще минете твърде лесно. Цената варира между 30 и 50 долара. Но това не е най-интересната част. Там няма никакви уроци по шофиране и изпити. Това поставя Мексико на първо място по инциденти в света.

1913959

В Израел тестът може да се проведе на няколко различни езика. Отговаря се на 30 въпроса и имате право на 4 грешки. Провежда се обучение по индивидуално шофиране. Общо ви излиза 975 долара и продължава 3 месеца.

В Северна Корея 10 различни вида шофьорски книжки и получаването им е безплатно. Обучението трае около година , след което взимате първата си книжка. Колко повече опит придобивате, толкова повече шофьорски права получавате.

В Южна Корея процедурата е по-опростена. Там се изискват само 13 часа обучение, като 6 от тях преминават в шофиране. Цената е около 400 долара.

1913962

Във Франция шофьорските курсове са много скъпи, но младежите до 25-годишна възраст ползват  специален преференциален кредит за обучение по шофиране. Курсовете включват теория и 20 часа практика.  Цената е 1, 600-1, 800 долара.

Изненадващо, получаването на шофьорска книжка в Египет не е лесно. Теоретичната част на изпита е елементарна - стандартни тестови въпроси. Акцентът е върху практиката.

1913961

Необходимо е бъдещият шофьор да придобие  умението да борави с машината почти професионално. Например, трябва да вземе S-образно препятствие не само по класическия начин, но и на заден ход. Но за египтяните това изискване не се превръща в особена пречка, защото, пристигайки на изпита, много от тях имат завидна преднина.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Доста необичайни кухненски пособия  18
Ето как реагират котките, когато стопанина им умре!
Ето го и новото Ferrari 488 Pista
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Дженифър Анистън обясни ситуацията с показващите се зърна
Принцесите на Дисни пораснаха и се снимаха за Playboy  3
Еротични сайтове, които ще те докарат до подходящото настроение
Запознайте се с дъщерята на Кичка Бодурова
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta