Американец си плати данъците с 5 градински колички, пълни с монети

16.01.2017, 20:15

Когато си ядосан на системата, дай ѝ да брои 700 кила стотинки!

   
 
Американец си плати данъците с 5 градински колички, пълни с монети

Когато миналата година билетчето за градския транспорт в София стана 1.60, някои хора решиха протестно да си плащат глобите с жълти стотинки. Но това просто е нищо в сравнение с геройството на американския бизнесмен Ник Стафърд, който е бил толкова ядосан на местното Министерство на транспорта, че е платил 3 хил. долара данък с 5 градински колички, пълни с около 300 хил. монети с общо тегло над 700 кг. 

Американското законодателство позволява подобен род плащания и на служителите са били необходими 7 часа, за да преброят всички монети. До гнева на Стафърд се е стигнало, след като той е поискал съвет за регистрацията на три нови автомобила. След като са го бавили няколко седмици, накрая му дали телефон, само за да разбере, че и от там не могат да отговорят на запитването му. 

1839282

Стафърд се е опитал да съди министерството, но жалбата му е била отхвърлена. В крайна сметка, след много борба, е успял да регистрира колите си, но е бил толкова ядосан, че е просто е трябвало да им отмъсти някак. И го е направил по най-добрия начин!

Малко се е набутал с допълнителни 450 долара за градинските колички, които е оставил като "подарък" на служителите, но едва ли му пука особено за това. Важното е, че е отстоял позицията си като пич и е наказал системата! Абсолютна легенда!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Щурите съседи атакуват  39
Израелска художничка прави неприлични илюстрации, от които ще се изчервиш (16+)  19
Най-горещите сцени в Game of Thrones, предтсавени във видеа 12
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
Големите тайни на великите произведения на изкуството
Съвети за начинаещи шофьори
Най-добрите гифчета от изминалата седмица + папагали сатанисти
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta