Очарователни илюстрации, извадени от стари книги  2 Виж всички снимки

11.04.2018, 15:00

Отворете кориците на един свят на дървета на лунна светлина и горски същества

   
 

Какво се случва със стари книги с твърди корици, които никой вече не иска? Дават ги задарения и рециклиране, но изглежда, доста често те свършват забравени, в кутии и купчини в гаражи, тавани или мазета, където те могат да се покрият с мъх. Но понякога те могат да бъдат възстановени и ако се окажат в ръцете на илюстратора Изобъл Узман , те могат да бъдат изкуство.

2048332Atlas Obscura

"Промянта на книгите ми санаха случайно", казва Оузман, в интервю по електронната поща. "Намерих един картонен куфар, пълен с романи с корици един ден, седеше навън в дъжда. Като любител на книги, аз ги донесох у дома, за да изсъхнат и реновирах по нов начин''. 

2048330Atlas Obscura

Когато се отворят, нейните творения разкриват сложни кухини от хартия: гъсти гори, слоеве от дълга трева, клони на лунна светлина и скрити врати, обитавани от сови, елени и вълци. "Винаги съм била много тиха и срамежлива, особено след като се преместих в САЩ от Англия като тийнейджър", обяснява тя. "Рано, успях да намеря комфорт в четенето и продължих да го правя сега като възрастен. Приказки за омагьосани същества и гори ме очароват, тъй като това е нещо, което изглежда да бъдат засегнативъв всички култури и те диво възпламенят въображението ми.''

2048329Atlas Obscura

Узуман също започва да произвежда миниатюри. Подобно на променените й книги, те са направени от повторно намерени материални остатъци от кориците на книги или гърбовете на стари списания. "Опитвам се да включа възможно най-много материали в моята работа", казва тя.

2048331Atlas Obscura

2048334Atlas Obscura

2048336Atlas Obscura

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Как да си направиш сам автоматична хидравлична ключалка!
Как се чупи iPhone за 5 секунди
Най-накрая! Ford направи легло, от което никога повече момичето няма да те избута
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-смешните картинки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица!  17
Най-добрите смешки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица!
18 забавни начина да се забавляваш в офиса, когато шефа го няма
Най-накрая! Ford направи легло, от което никога повече момичето няма да те избута
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta