Мастурбация за здраве

04.01.2012, 10:06

   
 
Мастурбация за здраве

Според ново проучване, цитирано в Men's Health, 27% от американците са признали, че мастурбират средно по веднъж-два пъти на седмица. На нас този процент ни се вижда доста малък, но американците си знаят.

Може би просто много от тях се притесняват да си кажат, че прибягват до такива действия, макар че това е нещо съвсем нормално. И то не само според нас, но и според медицинските светила, които са на мнение, че да мастурбираме е изцяло безопасно и безвредно занимание и дори е по-здравословно от миенето на зъбите всеки ден.

Можете ли да ни обвините за радостта ни, след като прочетохме за поне пет причини, според които мастурбирането не е само приятно, но и полезно за здравето?

Предпазва от рак

Ето това се казва причина да запретваме ръкави и да пускаме ръката в действие. Според едно проучване в Австралия от 2003 г. мъжете, които свършват по повече от пет пъти седмично, е по-малко вероятно да развият рак на простатата. Така е, защото болестотворните токсини, които се събират в урогениталния тракт, се изхвърлят всеки път, когато направите вълшебното действие. По този начин просто ги изхвърляте от системата.

Ставате още по-твърд

Не вие, вашият пенис. Нормално е с напредване на възрастта да губите сили и тонус. Редовният секс или мастурбация укрепват мускулите на таза и може да предотврати еректилна дисфункция.

По-голяма издръжливост

Редовната мастурбация ви осигурява по-голяма издръжливост в леглото. Също като тренировките в залата. Можете и сами да се тренирате. Ако първият път ви отнеме две минути да свършите, опитайте се следващия път да ги увеличите на три, например.

Укрепва имунитета

Еякулацията увеличава нивата на хормона кортизол. Той по принцип е познат като причиняващият стрес хормон, но също така спомага и за регулирането и поддържането на имунитета.

Подобрява настроението

Мастурбацията освобождава няколко неврохимикали като допамин и окситоцин, които повдигат духа и задоволството. Оргазмът е най-силният източник на допамин (който не е наркотик) и мозъкът на един човек, получаващ оргазъм, е като мозъка на един човек, пристрастен към хероина. Това е мнението на лекарите.

Не забравяйте тези важни, ценни и най-вече полезни факти всеки път, когато ви се прииска. Само гледайте жената да не ви спипа. Тя определено ще има друго тълкуване на въпроса, което ще трябва да разгледаме в отделен материал.

Източник: Men's Health

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 5
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 11.01.2012 | 16:13
5 маструбацията си е хубаво нещо от където и да го погледнеш....а и натрупалото се напрежение-нали трябва да се освободи по някакъв начин
от Не е посочен | 09.01.2012 | 15:35
4 хахах значи днешните тинейджъри кипят от здраве и енергия
от Не е посочен | 07.01.2012 | 19:08
3 Сутрин - вечер онанизъм, здрав и бодър организъм :D
от Не е посочен | 07.01.2012 | 11:28
2 Мастурбацията гради човека:)))
от Не е посочен | 05.01.2012 | 00:06
1 хайде сега и аз да освободя няколко броя допамин и окситоцин! xDDD :D
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ