Петя Евлогиева, Лиска и олицетворението на съвременната работеща майка

Кой е най-новият симпатичен анимационен герой?

   
 
Петя Евлогиева, Лиска и олицетворението на съвременната работеща майка
Източник: Лиска/CrazyFoxy

С Петя те запознахме преди време. Тогава с нея си говорихме за "Златната ябълка", ArtCore Tattoo, изкуството да създаваш приказни герои и че картинките не са само за деца. Още първата среща с нея ни впечатли особено, просто не знаехме от къде намира време – майка, съпруга, художник, татуист... Някак за да ни покаже как, Петя роди във въображението си анимационната Лиска, която вече е напълно готова да се покаже пред света, в цялата си прелест. Ние се трогнахме от искреността на смешния герои, за това не губихме много време, а се свързахме с нея. Та, запознай се – Петя и Лиска!

1814786

За начало – представете ни се с няколко думи? Коя е Петя и коя е Лиска?

Казвам се Петя Евлогиева, татуист съм по професия и като цяло съм запленена от анимационния свят, неговите форми и изказ. Преди година и половина създадох Лиска. Миналото лято започнах да рисувам своето ежедневие – Лиска, реално съм аз. Хората, които ме познават ме разпознаха бързо. От "Морски дневник", Лиска продължи да се вълнува от ежедневни теми и смешни случки. Също така се старая да пускам и тематични "Лиски" за българските празници.

1814675Лиска/CrazyFoxy 1814673Лиска/CrazyFoxy

1814674Лиска/CrazyFoxy

Как се роди идеята да създадеш Лиска и какво иска да ни каже тя?

Лиска за мен е олицетворението на съвременната работеща майка, която по своя леко непохватен начин се опитва да балансира между домакинстване, майчинство – да е упора и пример на малките Лисичета. От другата страна – творецът, който напира и професионалистът, който се старае да се развива. Затова постепенно Лиска се превърна в малко по засилен и характерен образ от мен самата. Лиска е забавна и поучителна, но не с философски дървени твърдения. Тя греши и се поправя, учи се в движение, и се старае.

1814679Лиска/CrazyFoxy 1814671Лиска/CrazyFoxy

1814672Лиска/CrazyFoxy

Сега работиш по първата книжка, която се казва "Коледата на Лиска", сподели малко повече около самия проект и кога можем да го очакваме?

"Коледата на Лиска" е първата хартиена книжка, която официално ще излезе на 17 декември и с моя приятел Иван ще ѝ спретнем едно представяне в бар "Петък" от 19 часа. Що се отнася до идеята, тя се роди постепенно. Лиска има страничка във Facebook и нейни последователи (страхотни сте). Нямаше как да не подготвя коледна изненада за тях. Така се роди идеята за "Коледата на Лиска". Тя е типичната смешна и непохватна лисича история, но се опитах да се мушна и малко по-навътре до сърчицето на онази Коледа, която имаме само когато сме с любимите хора.

Ще издам една малка тайна. Понеже е "коледна", първата книжка ще има много специално отношение и затова лимитирам серията, поради невъзможността да отдам повече време за всеки, който ще си я купи – ако са повече. Защото всеки един е важен за Лиска.

1814670Лиска/CrazyFoxy

Трудно ли се създава подобен проект и отне ли ти много време?

Да създам книжка, когато имам основна работа, не беше много лесно, защото имах само 20-25 вечери за всичко. Само илюстрациите са 46, отделно всичко останало. Тук се включиха обаче приятелчета – всеки помогна, с каквото можа и най-вече със сърце. В тази книжка много мой любими хора ще се познаят, но аз се надявам Лиска да стане част от семейството на всички, за да я пуснат на Коледа в дома си.

Как ще се развива Лиска в бъдеще, мислила ли си за повече от една книжка?

Много ми се иска да направя цяла серия от книжки в тази насока, но това зависи и как ще приемат хората тази. Работя над идеята за още един проект с конкретна тема, надявам се да се случи.

Вижте още от ежедневието на трудолюбивата забавна Лиска:

1814676Лиска/CrazyFoxy

1814677Лиска/CrazyFoxy

1814678Лиска/CrazyFoxy

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

10 примера за алтернативното използване на дрелката
9 невероятни снимки от Калифорния през 70-те: младост, суша и скейборд
7 много хитри начина да скриеш парите!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
Неща, които никога не трябва да прави истинският мъж!
Нови 40 полезни лайфхака за всеки ден!
30 необичайни лайфхака, които ще променят живота ти!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta