Идиотските навици на великите личности

Не само ти си гризеш ноктите

   
 
Идиотските навици на великите личности

Каквито и вредни навици да имаш, ние сме на твоя страна. Публикуваме списък с недотам приятните навици, странности и слабости на историческите личности. Чети и злорадствай (клюкар). 

Йосиф Сталин

1563899

Казват, че Сталин бързо се вманиачавал. Обожавал да ходи с едни и същи дрехи докато не ги съсипе докрай. Това, което си спомнят неговите съвременници, е, че имал само едни обувки, с които работил и ходил на театър – вършел всичко с тях и почти никога не ги свалял.

Официалната дата на раждане на руския диктатор е 18 декември 1879 г. Според руския календар това е 6 декември. Самият Сталин решава, че ще впише като рождена датата 21 декември, а за година на раждане посочва 1881 г.

Исак Нютон

В писма до приятели Нютон се оплаквал от глупав навик. Заспивал на стола до камината, а когато отивал да си легне, не можел да заспи по цяла нощ. Познато?

Фридрих Шилер

1563902

Шилер пък имал странен фетиш към гнили ябълки. Той не можел да пише, ако писалището му не било натъпкано с гнили ябълки. И още: Шилер сядал да твори късно през нощта. За да не му се спи, потапял краката си в студена вода. Ябълките били, защото ароматът им го мотивирал.

Виктор Юго 

Когато чувствал, че започва да се разсейва, Юго се събличал чисто гол, за да бъде сам с перото и хартията.

Оскар Уайлд

Не се интересувал от хорското мнение. Веднъж е забелязан да води омар на каишка.

Алберт Айнщайн

1563904 

Никога не е носил чорапи. Колкото и да е странно, това е истина. Айнщаин никога не е носил чорапи, защото те често се късали, пък и защо да носиш и обувки и чорапи, като може само обувки?

Франц Кафка 

За да освежи ума си, Кафка правил упражнения пред прозореца си. Гол.

Джон Чийвър 

1563900

Чийвър ставал от сън, обличал си костюм и отивал на работа. След което взимал асансьора до мазето си, където се събличал, за да пише гол.

Чарлз Дикенс

1563903

Дикенс винаги спял с главата на север, а на всеки 50 написани изречения, изпивал задължително глътка гореща вода.

Вирджиния Улф

Тя работила права, за да няма чувството, че работи по-малко от сестра си, която била художничка.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ