FIFA 16 – вече и с жени! (ВИДЕО)

07.10.2015, 10:16

Какво ново в най-популярната футболна поредица на планетата

   
 
FIFA 16 – вече и с жени! (ВИДЕО)

В рамките на последната декада FIFA се обособи като един от гейм мастодонтите, който продава по 20+ милиона копия всеки сезон. Дали обаче Electronic Arts се осланя на навика на потребителите да купуват всяка година поредицата и не си дава зор да я обновява адекватно? Предвид факта, че чрез PES16 Pro Evolution Soccer се завръща по адски убедителен начин на футболния терен, можем със задоволство да допълним, че FIFA 16 предлага най-големите геймплейни нововъведение от времето на FIFA 14.

ЕА реално са променили цялата механика на играта, която във FIFA 16 е по-близо от всякога до моментните модели на футбола по истинските футболни терени. Така например, средната линия, почти невидима в старите части, има основополагаща роля в новата игра. Много рядко (както е и при реалния футбол), една топка може да премине от краен защитник към нападател с един извеждащ пас.

Защитниците, от друга страна, са със значително подобрен изкуствен интелект и пресичат пасове като за световно и европейско едновременно. Новите извеждащи пасове и дрибъл без топка също изискват време за свикване.

1578041

Истината е, че първите 10-на мача дори за хора, които имат 100-тици мачове на FIFA 15, са по-скоро обучителни. Дори фрустриращи.

В един момент обаче футболният тетрис се получава, играчът свиква с новостите и цялата нова динамика на терена.

На ниво презентация FIFA 16 продължава да е с класи над PES. Като започнем от стадионите, минем през балансираните модели на играчите и стигнем до изключителната атмосфера, която създава публиката, FIFA 16 е истински футболен спектакъл.

При добра съраунд система буквално ще се пренесеш на зеления килим, който, от своя страна, изглежда по-добре от всякога. 1080p резолюция и на двете конзолни платформи, плюс относително ниски изисквания на PC, ще зарадват мнозина.

1578038

Що се отнася до нови режими, то за отбелязване е FUT Draft, който предлага възможност за нов начин, по който да се играе популярният FIFA Ultimate Team. Новият режим тества уменията на всеки играч при създаването на негов боеспособен тим, избирайки най-добрите играчи за съответните позиции посредством жребий за до петима футболисти.

Онлайн играта във FIFA 16 продължава да бъде най-пристрастяващият елемент. Бихме добавили – притеснително пристрастяващ. Почти винаги желанието просто да направиш два-три мача приключва няколко часа по-късно, когато обикновено или ти иде да хвърлиш геймпада в стената (защото са ти напълнили кошарата), или... пускаш търсене на следващия опонент.

Колкото и да е подобрен изкуственият интелект, то, когато се изправиш срещу човек от плът и кръв, процентът на случайност на действието се покачва до небесата.

За щастие онлайн кодът на Electronic Arts е достигнал почти съвършена форма. Случаите, в които играта не ти открива опонент или мачът дропва автоматично, са по-редки от тези, в които Ливърпул е печелил шампионската титла на Англия през последните 25 години. Хубаво, де – почти.

1578039

Другата голяма новост на FIFA 16 е включването на дамски отбори. Трябва да отбележим, че нежният футбол е осезаемо по-бавен като усещане, но си има своя чар.

В крайна сметка, след първите два-три часа FIFA 16 не просто се усеща като осезаем ъпдейт спрямо FIFA 15, но и като значително по-интересна игра. Спомената промяна на механика и логиката на действието представя виртуалната футболна фиеста в съвсем нова светлина и, въпреки че PES16 определено е сериозен кандидат за футболна симулация на годината, FIFA 16 все още е по-завършеният цялостен пакет.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ