10 причини да си купите мотор

28.11.2014, 18:26

Подгответе се за следващия сезон

   
 
10 причини да си купите мотор

Да, наясно сме, че мотосезонът практически вече е закрит, защото иде люта зима, но това не ви пречи да мислите за следващия. Както ще ви повтаряме в продължение на месец, Коледа идва и ако се двоумите дали да не си подарите един мотор по този повод, най-добре продължавайте да четете. Предлагаме ви 10 причини да си купите мотор. Бръм!

1. Никой няма да ви моли да ползва мотора ви, за да се пренесе в нов дом

Когато човек си купи кола, обикновено става много популярен сред приятелите си. Изведнъж стари познати и далечни роднини започват да ви се обаждат, но да знаете, че не се интересуват от вас. От колата ви се интересуват. И по-точно от възможността да вози разни неща. Ако някой вземе да се мести или да се изнася, вие ще сте първият човек, на когото ще се обади. А ако си вземете мотор, никой няма да ви използва като хамалин.

2. Не заема много място в гаража

Въпреки че масово хората смятат, че в гаража се държат непотребни боклуци и туршия, всъщност тези пространства са създадени за превозни средства. По принцип е малко неприятно, когато спреш колата си в средностатистически гараж, защото дори самото излизане става внимателно и полека заради ограниченото пространство. А като паркирате мотора в гаража, изведнъж осъзнавате, че имате още много място и за разни други неща. Или за втори мотор.

3. Поддръжката не е чак толкова скъпа

Горите по-малко гориво, пестите пари. Още нещо трябва ли да казваме?

4. Рязко ставате огромен пич

И тук няма нужда да ви обясняваме, но сами ще забележите количественото нарастване на женско внимание и респективно на мъжка завист в деня, в който се сдобиете с двуколесен звяр.

5. Лесно се паркира

Автомобилите са големи и заемат място. Моторите от своя страна се нуждаят значително по-малко пространство. Тези от вас, които живеят в голям град, са наясно с проблемите с паркирането в градската среда. Затова и моторите отново взимат превес над колите - могат да се паркират навсякъде. Честно.

6. Модерна прическа

В английския език съществува терминът "helmet hair", който може да се обясни като коса в специфичен вид, получен от носенето на каска.

7. Сваляте жени

Да, мацките може и да не си падат по вас, а по мотора ви, но какво ви пука.

8. Ще носите готини дрехи

Когато си вземете мотор, ще трябва да се обзаведете и с подходящи дрехи. А те са много готини. Едно, че с предпазното облекло ще изглеждате по-яки и повече мъжкари, и второ ще можете да експериментирате колкото си искате. Всеки моторист е готин, независимо с какво е облечен. Да знаете.

9. Отличавате се от тълпата

Освен ако не живеете в град, в който има само мотористи, със сигурност ще се отличавате от тълпата. Да ходиш на работа с мотор, да сваляш каската пред смаяните погледи на мацките, да се усмихваш и да си пълен с адреналин всеки ден - това не го може всеки. Особено ако няма мотор.

10. Ще се влюбите!

Хората и моторите се привързват много лесно, а любовта им е чиста и неподправена. Още повече, че ако си намерите втори мотор, който да обичате, първият няма да ревнува.

Източник: Motorcycle.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ